Licht uit?

Een paar dagen geleden kreeg ik een mail over een actie tegen energieverspilling. Aangezien ik liever voor iets voor ben dan er tegen, noem ik het een actie vóór gezondere energie. Waarom ik ervoor ben? Wel, kort samengevat: het wordt tijd, want ‘t klimaat is naar de, laat ons zeggen, knoppen.

In Parijs komen vandaag een aantal klimatologische experts samen, wat mij eerlijk gezegd een saaie job lijkt, maar dat is totaal naast de kwestie. Die mensen gaan daar proberen uit te leggen waarom dat gij met nieuwjaarsnacht het warm had als ge uwe frak aanhield of waarom uw wintersportvakantie in ‘t water is gevallen in plaats van in de sneeuw.

Om hun woorden wat meer presence te geven, heeft L’Alliance pour la Planète hetvolgende bedacht: we doen vandaag allemaal alle licht uit tussen 19u55 en 20u, dus maar voor 5 minuutjes. Wel, ik doe mee!
Het probleem is wel dat mijn vriendin en ik zojuist een nieuw appartement hebben gehuurd, waar nog geen lamp te bespeuren is. Dus is er ook geen mogelijkheid om deze uit te doen. Maar ik zal proberen mee te doen door mijn ouderlijk huis in het donker te zetten, waar ik, op dit moment toch, nog woon.

Verder nog een tip voor romantische zielen: als je een sterrenhemel wil zien, lijkt mij vanavond het perfecte moment. Maar probeer dan wel voor de zekerheid eerst je buren te overtuigen dat ze meedoen.3 Reacties

  • Wegens het wegvallen van het submit knopje gisteren, vandaag maar een comment.
    Wij hebben braaf alle lichtjes uitgedaan zene. Ik vond het wel flauw dat de straatlampen niet mee uitgingen, want zo ziet ge nog steeds geen sterrekes… En zoals iemand in’t frituur opmerkte: als er wolkjes zijn ook ni :-)

  • Bij ons is’t ook gelukt. Alhoewel ik niet thuis was, hebben mijn ouders toch alle lichten gedoofd, waarvoor dank!

    Spijtig van de straatverlichting wel idd.

  • […] Afzetten die handel Posted by Chriske — February 28, 2007 12:27 […]

U moet ingelogd zijn om reacties te geven.