Roltrapleuningen

Voor de verandering werkten beide roltrappen van de voetgangerstunnel gisteren. Eventjes weliswaar, want bij de terugrit enkele uren later, was die op linkeroever, zoals gewoonlijk, buiten gebruik.
Maar bij de heenrit - om bij mijn punt te blijven - waren beide roltrappen rollende en, u raadt het nooit, beide liften defect. Dus maar weer met de fiets op de roltrap.

En tijdens die “rit” overviel mij een vraag waar volgens mij al meerdere mensen over gevallen zijn (en vallen op roltrappen is nooit grappig). Namelijk: Waarom bewegen de leuningen van een roltrap steeds sneller dan de trappen?

De oorzaak van het probleem heeft waarschijnlijk iets te maken met een grotere draaicirkel en een even snel draaiende as. Maar anno 2007 moet er toch iemand op een idee kunnen komen om dit euvel te overwinnen (radertjes om de snelheid gelijk te stellen of iets in die trend, ik zeg maar wat).
Ik weet, het is niet iets om van wakker te liggen. Maar het is wel zo dat ik, en volgens mij wel meer mensen, mijn handen niet graag vijf keer per minuut verzet. Met als resultaat dat bijna niemand die leuningen vastneemt en ze dus volledig nutteloos dreigen te worden.

Nog iemand die daar over gestruikeld is? (figuurlijk hopelijk)Nog geen reacties

U moet ingelogd zijn om reacties te geven.