Geef mij muziek

Na een lange tijd windows, ben ik terug overgeschakeld naar linux. Ok, ik kan een aantal applicaties niet draaien, maar de omgeving ligt mij beter. Je kan meer aanpassen of aan dingen prutsen, maar vooral: er is een command-line, wat voor een toetsenbordman als ik een heus pluspunt is.

Maar ik heb een probleem. Zoals sommigen wel weten, doe ik zo veel mogelijk legaal (nog een reden om linux te prefereren). Zo wil ik ook mijn muziek legaal aankopen.
Geen probleem, zegt u, gewoon naar de Music Store van Apple gaan?
Ja, maar deze kan je enkel gebruiken via iTunes, en daar wringt het schoentje. Er is namelijk nog steeds geen versie voor linux beschikbaar.

Ik heb al geprobeerd iTunes voor windows te installeren met wine, maar ben daar niet in geslaagd.
Ik heb ook al gezocht naar websites waar je mp3s kan kopen, maar geen gevonden. Ligt het aan mij, of zijn er veel minder dan je zou verwachten?

Dus nu een vraag aan iedereen daarbuiten: kent u een linux progje dat kan connecteren met de iTunes Music Store of een variant daarvan, of kent u een website waar je mp3s kan kopen? Of kent u iemand die zo’n programma of website kent? Laat dan graag een woordje vallen in de comments.

Iemand?3 Reacties

U moet ingelogd zijn om reacties te geven.