Een wrak

Het vervolg van mijn accident is ondertussen dus al gekend. Logischerwijs was de andere in fout.
Woohoow, nieuwe achter- én zijkant voor de wagen! Op kosten van de verzekering!!

Ja, dat had je gedacht natuurlijk.
Nadat ik de wagen een dag in een naburige garage had gezet zodat er een expert naar kon komen kijken (lees: een fikse wandeling naar het werk), kreeg mijn vader, de officiële verzekeringshouder van de wagen, een brief van het expertisebureau in de bus. Hijzelf was op congé - ergens tussen Engeland en Frankrijk - dus heeft mijn broer hem geopend. Die lichtte mij op telefonische wijze in dat mijn lief autootje perte total verklaard is.

Pardon?

Ja. De schade aan het voertuig bedraagt meer dan de marktwaarde van het zeven jaar oude wagentje (of zoiets).
Dit terwijl er enkel een stuk van het kofferdeksel geplooid is, een scheur in de bumper en een bluts langs de zijkant. Er is geen enkel vitaal onderdeel geraakt, ik kan en mag er gerust mee blijven rondrijden. Maar toch is de schade te groot. :-(
Verder in de brief staat dat mijn verzekeringsmaatschappij al een opkoper heeft gevonden voor het wrak - ja, zo noemen ze mijn geliefd automobieltje tegenwoordig - en ze mij het verschil tussen de waarde van de auto voor het accident en het bedrag dat de opkoper ervoor wil geven, zullen uitbetalen.

Ik kan zelf kiezen wat ik met mijn auto doe. Of hem dumpen bij die opkoper, of hem zelf verkopen, of er gewoon mee verderrijden en hem eventueel ergens laten oplappen.
Vanzelfsprekend ga ik voor dit laatste Een paar blutsen en het spel al in de vuilbak smijten zeker. Het is geen wegwerpproduct.

Ik zal wel zo’n stiftje kopen en daar waar de verf eraf is, bijschilderen. Die lelijke deuk zou ik er graag laten uithalen. Op voorwaarde dat dit niet meer kost dan het bedrag dat ik van de verzekering ga krijgen. Hoeveel dit bedraagt, zullen ze mij of mijn vader zo snel mogelijk laten weten. Afwachten dus.1 Reactie

  • Ik heb zoiets gelijkaardigs meegemaakt met mijne vorige. Een Mercedes had mij op een BMW geduwd (luxesandwich!) en halverwege de expertise moest de expert hem al perte totale verklaren. Ik heb dan tegen de verzekering gezegd dat “ik hem zelf zou maken” *kuch*
    Mooie som geld gekregen, en geloof het of niet, van dat geld is de wagen ook effectief gerepareerd geraakt. Mét originele stukken (leve goedkope Franse wagens) overigens.
    Ge moet gewoon goed overeenkomen met uwe garagist ;-)

U moet ingelogd zijn om reacties te geven.