Next

Gisteren viel mij op dat bij het lezen van posts, ik vaak dezelfde handeling doe.
Ik moet een of ander programma of procedure starten die even duurt. Dan open ik mijn feedreader, in mijn geval Google Reader, neem de eerste ongelezen post, open deze in een nieuwe browser-tab en sluit de feedreader.

En ik bedacht mij dat ik dit beter kon automatiseren. Met Greasemonkey of zo. Gewoon één knop om de volgende post te openen. Dit zou zeker handig zijn, aangezien Google Reader, voor mijn doen, te traag laadt en ik daar telkens op moet wachten voor één post te lezen.
Vandaag ontdek ik dat ik mijn moeite kan sparen. Het bestaat al! Het zit gewoon klaar voor gebruik in de Goodies sectie van de Google Reader Settings. De Next bookmarklet. Gewoon naar de bookmarks slepen en klaar is swa.

Je kan zelfs een Next bookmark maken voor een specifieke tag - die dingen waaronder je blogs kan categoriseren - wat voor mij perfect was, aangezien ik een tag general heb met dagelijks te lezen blogs.
Dus voila, vandaag is het leven voor mij weer een klik makkelijker geworden!4 Reacties

 • Waarom doet gij uw feedreader dicht na 1 post?

  Google reader is inderdaad ferm traag. Ik snap niet dat de meeste mensen dat gebruiken (bij mijn feedlezers althans).

 • Wel zoals ik zei: ik lees de meeste posts terwijl ik iets heb gestart op PC dat even duurt. Maar dat zijn geen dingen die uren duren hé. Dus als ik een post, of soms twee, gelezen heb, is dat meestal klaar.

  En waarom ik Google Reader gebruik? Wel, ik werk op meer dan één PC en dan is het handig een Web-based reader te hebben. En ik heb nog geen betere web-based feedreader gevonden. (ook nog niet echt gezocht, buiten te trage laadtijd, ben ik tevreden over Google Reader)
  Indien suggesties, geef maar…

 • Ik gebruik Bloglines. Zeer tevreden van. Af en toe een hapering, maar ik vind die sneller laden dan Google Reader.

 • Bloglines heb ik al wel eens geprobeerd, maar ik kreeg daar niet meteen uit wat ik wou.
  Ik lees namelijk de posts liefst op de originele website, en niet in de reader zelf. Dus ik wil een reader die enkel een lijst van de posts weergeeft en ze markeert als gelezen als ik er op klik om ze te openen in een nieuwe tab.

U moet ingelogd zijn om reacties te geven.