Google SketchUp to the rescue

Al wekenlang zitten wij hier met de handen in het haar over onze zetel. We willen beide een hoekzetel, maar weten niet goed hoe die te zetten. Zo staat de stoof in de weg, zo staat de TV op de verkeerde plaats en als je hem daar zet kan je niet door. U kent het waarschijnlijk wel.

Na talloze avonden babbelen en argumenteren - noem het maar discussiëren - waren we er nog steeds niet uitgeraakt.
Tot we het idee kregen een of andere home planner te gebruiken. De kamer op papier of in gedachten uittekenen hielp al lang niet meer.

Eerst de IKEA planners geprobeerd. Spijtig genoeg hebben die niets specifiek om een living uit te tekenen. Enkel iets voor de keuken, voor de slaapkamer en iets voor de werkplek. Dan maar het laatste, aangezien er ook een bureau in de living zou moeten komen.
Alles geïnstalleerd, kamer (nogeens) opgemeten met alle hoeken en kantjes en alles ingegeven. Maar dan. Ik weet niet wat ik fout heb gedaan, maar ik kon geen enkel meubel in deze kamer zetten. De lijst was leeg.

Dus dan maar over naar andere tools. En toen viel mijn euro. Waarom niet Google SketchUp gebruiken om alles te tekenen? Niet dat er al mee gewerkt had, maar het dient toch om eenvoudig dingen te modelleren, non?
En inderdaad, na een avondje tekenen, stond er voor onze neus op het computerscherm een volledig uitgewerkte kamer met bureau, tafel, stoelen en kasten. En niet te vergeten: een zetel!
Dus ziehier onze huiskamer. Niet alle details zijn weergegeven, om er voor de toekomstige bezoeker nog een beetje mysterie in te houden hé ;-)

Model appartement

Achteraf hebben we opgemerkt, ook door er met andere mensen over te praten, dat er nog een paar dingen niet helemaal zijn zoals het hoort. Zoals de TV, die we los voor de venster hebben gezet. Volgens sommigen zou dit slecht voor de ogen zijn, invallen licht en al. Iemand hier ervaringen mee?
Maar, in ieder geval, er is nu een plan. We weten ongeveer hoe groot de zetel kan zijn en waar hij terecht zal komen. Achteraf kan er nog altijd geschoven en verzet worden, moest het niet naar wens zijn.

Op naar de meubelwinkel dus!3 Reacties

  • Ik denk ook dat de TV recht voor de venster slecht is voor de ogen als ge in de dag begint te kijken en dat het ook minder aangenaam kijken is. Niet dat ge veel in de dag TV kijkt natuurlijk (ne mens werkt ook al eens overdag hé), maar toch.

  • Ik zou de tv zo ver mogelijk van het venster afzetten, want in de buurt van een venster heb je meestal last van invallende zon op omliggende meubels, zij het een salontafel of de leuning van de zetel, laat staan een staalblauwe hemel buiten. Dit is natuurlijk gemakkelijk op te lossen door de gordijnen of blinden dicht te doen als je voor de buis gaat zitten :)

    En zo weinig mogelijk zetels loodrecht op de tv zetten zodat er dus praktisch maar 1 persoon in die zetel kan zitten omdat andere personen het zicht van de achterste zou belemmeren. Met 2 is dit zo erg nog niet, maar eens je met meer bent, gaat dit probleem de kop opsteken

  • Blauwe hemel zal het probleem niet zo hard zijn. Ik woon in’t stad hé, recht voor mijn venster zie je het appartementenblok aan de overkant.
    Dus echt rechtstreekse zoninval is er weinig, tenzij heel vroeg in de morgen.

U moet ingelogd zijn om reacties te geven.