Oud en nieuw

Vorige week zijn wij, zoals elk jaar, naar het Wereldfestival van Folklore te Schoten geweest. Extra aandacht ging naar Kenia, aangezien mijn schoonouder dit jaar hun onderdak verlenen aan twee Kenianen, Lenny en Jackson, twee toffe gasten met een enorme eetlust en nog grotere conditie.

En hoewel Kenia zeer goed was - ik voelde mij meteen op een wereldbekerwedstrijd - was een van de groepen die mij dit jaar in het oog sprong Canada, of meer bepaald Quebeq. En dit al voor dat ze begonnen dansen.
De omroepster gaf namelijk een interessant weetje over de dansgroep prijs. Deze was speciaal samengesteld voor dit festival, en werd dus ook La Grande Visite gedoopt.
Omdat de orginisate graag een Canadese groep had en er geen werd gevonden met de nodige kwailiteiten die de voorbije jaren nog niet was langsgeweest, was er een oproep gelanceerd aan de beste volksdansers van het land. Mensen die elkaar nog nooit gezien hadden, kwamen voor een week samen om folkloristishe dansen te demonstreren. En het mooiste van de zaak - vond ik dan - was dat de danspasje aangeleerd werden met behulp van Youtube filmpjes.

Oude traditionele dansen die worden aangeleerd via nieuwe media, kan het nog mooier?1 Reactie

  • We (die schoonouders) hebben er inderdaad weer van genoten om voor de 23ste maal als gastgezin 2 Kenianen zo’n 10 dagen in (en uit) huis te hebben. Is steeds zeer verrijkend! Dit jaar ook geproefd van het Afrikaans eten door de vrouwen van de groep gekookt: lekker èn veel. Thuis ook de plaatselijke Afrikaanse muziek leren kennen wat best in onze smaak viel. Zie foto’s op website van het festival onder extra
    We kijken alvast uit naar de 50ste editie van volgend jaar: 11-18 juli 2008.

U moet ingelogd zijn om reacties te geven.