Laatste Sinksenfoor

Gisteren de laatste keer naar de Sinksenfoor geweest. En aangezien mijn wederhelft twee gekenden die juist van verlof terugkwamen, is tegengekomen bij de bakker, zijn we maar met z’n vieren geweest.

We hadden niet veel tijd, dus is het geen hele middag of avond geworden, maar gewoon even snel een uurtje. Dus veel attracties doen zat er niet in.
Wel ben ik eindelijk in die boomstammen geweest. Dat is er alle vorige keren niet van gekomen, vanwege het koude weer. En nat worden doe ik enkel graag als het warm is.
En aangezien het dom zou zijn om maar één ding te doen, hebben we snel nog even een andere vliegende en draaiende attractie meegepikt - in de figuurlijke zin! - die ik nog niet had gedaan.

Dus dat was het dan. Kort en krachtig, een goede afsluiter.
Geen smoutebollen of hamburgers meer. Snif. Tot volgende jaar maar weer!

Al hoor ik net op ATV dat er concrete plannen zijn om de sinksenfoor te verhuizen. Dit door alle zagepieten die graag op Het Zuid wonen, maar wel reclameren als er iets te doen is op de Gedempte Zuiderdokken. Wel voor (bijna) al deze mensen: de Sinksenfoor komt hier al veel langer dan jullie er wonen, dus moet je nu niet komen zagen dat hij ‘overlast’ met zich meebreng. Als er iemand moet verhuizen… Ik wacht in ieder geval graag op het volgende jaar (en neem er met plezier de parkeerproblemen en die paar luidruchtigen rond middernacht bij).
Maar, er is iets positiefs aan alles. En in dit geval is dat de verwezenlijking van een jachthaven aan de Zuiderdokken, die enkel mogelijk is als de Sinksenfoor verhuisd.3 Reacties

  • Hmm, ook een goed inzicht. Maar ik blijf me toch afvragen van welke straat ze dan een open kanaaltje zouden maken voor de jachtbootjes :-)

  • Van welke straat? Woon je op het Zuid? Ben je niet naar de bewonersvergadering geweest onlangs? Als er een jachthaven komt (als), dan zal het in combinatie zijn met een totale hertekening van de zuiderdokken. Om die haven te kunnen maken moet het hof van beroep afgebroken worden en langs daar komt er dan terug water in de dokken (zoals het vroeger was). Ik woon zelf in de Pourbusstraat, met zicht en geluid op de kermis, en ik ben fan! Maar ik begrijp wel dat voor diegenen die vlak tegen de kermis wonen het niet altijd een lachertje is. Ik ben voorstander van een roulatiesysteem waarbij de kermis drie jaar verschuift ofzo. Trouwens, wat betreft de kritiek van de zuid-bewoners: het is al flink gebeterd, vroeger waren er naast de kermis nog eens zeer veel andere activiteiten, die worden nu al over de stad gespreid om overlast te vermijden.

  • Bewonersvergadering? Ik weet van niks. En zo ver woon ik er nu ook niet van (je kan de sinksenfoor zien vanop de stoep).
    Maar wat is onlangs? Spreken we in termijnen van maanden? Want zo lang woon ik hier nu ook weer niet.

    Enfin, ‘k zal’t wel zien als er ineens boten binnenvaren zeker :-)

U moet ingelogd zijn om reacties te geven.