Werchter, een verslag

Voila, de eerste keer na Rock Werchter dat ik aan mijn computer zit. De maandag nog van jut naar jaar moeten rijden, jut zijnde in Boom en jaar in Schoten. Dit enerzijds om mensen na het festivalweekend thuis af te zetten met hun gerief en anderzijds om belastingsbrief benodigdheden te bemachtigen, in te vullen en te bussen, al wordt deze laatste taak door de ouders opgevangen.
Na al dit over en weer gerij meteen in bed gekropen om er iets of wat toonbaar uit te zien op de werkvloer dinsdag. Die dag ben ik na het werk meteen naar een BBQ van mijn geliefkoosde studentenclub gereden om daar dan nog een zo ruim mogelijk stuk van TD mee te pikken. Kort genoeg om de volgende dag weer enigszins uitgeslapen op bureau te verschijnen.
Vandaag dan bij de mama en de papa, én de broer, gaan eten, waar ik bijna in de zetel in slaap ben gevallen. En nu nog even een uurtje gevonden om op mijn toetsenbord te tikken. Heh.

Maar, anyway, over Werchter nu. Het festival was, zoals steeds, zeer geslaagd. Wat kan er nu fout gaan met een weekend luieren op een weide, met een aantal muziekgroepen om u, en vooral ook woohoow, tegen te zeggen.
Het was wel wat aanpassen. De ambetanterikken van de organisatie hebben heel de setting van de wei veranderd. Ik liep constant naar drank- of eetkraampjes waar er geen waren en zo. Maar op zich, staan ze nu eigenlijk wel beter, dus daar geen klagen over.
Ook ben ik weer blij dat de parkings dit jaar weer zeer vroeg open zijn gegaan, waardoor wij snel konden parkeren en woensdag al een feestje bouwen!

De donderdag is plankie ons zeer goed van pas gekomen met het verhuizen van al het gerief. En dit jaar heeft hij het niet begeven. Hij is nu aan het uitrusten voor volgend jaar.
Ook een goede hulp was het weer. Als het al eens begon te regenen was het gedaan tegen dat je je regenjas of -poncho aanhad. Wat heel iets anders was dan de voorspellingen.
En het was ook leuk om vrij veel bekend volk tegen te komen. Sommige waar ik vorige jaren mee naar Werchter ben gegaan, anderen kom ik elk jaar wel eens tegen en ook een paar verrassingen. Zo had ik bijvoorbeeld niet gedacht familie tegen het lijf te lopen. Alles kan op Werchter.

Als ik het al moet hebben over minpunten, dan zou dit de sfeer op de camping zijn, die iets minder was dan andere jaren.
En de free gadgets waren ook minder talrijk. Voor dat we het wisten, hadden we alle kraampjes al gedaan. Maar ik heb toch een bandana of twee, een StuBru incognitobril, een Petten Bloot!-pet, een HUMO opspeld-badge en hoedje mee terug!
Vooral het catch-a-flight kraampje was flauw. Vorig jaar stond dat constant barstens vol volk, omdat je er een vliegtuigreis kon winnen. Dit jaar was het terug, en er was geen volk, dus ik dacht: let’s give it a try! En warempel, ik pakte de vallende stok en dacht voor de tweede maal een vliegreis te hebben gewonnen op werchter! Maar moest het stellen met de eerste bandana…

Verder dus een leuke Werchter. Over de kwaliteit van de optredens ga ik het niet teveel hebben - omdat ik daar gewoon te weinig van ken - maar ik geef toch mijn persoonlijke top vijf:

 1. Faithless
 2. The Chemical Brother
 3. The Killers
 4. Kaiser Chiefs
 5. Kings Of Leon

En ook een sfeerprijs voor de zatte Lily Allen, die haar valling probeerde te bedwingen met Jägermeister en sigaretten (?!). En naar het einde toe gaf ze zelfs de security de opdracht een festivalganger door te laten om op het podium verder te feesten, met een didgeridoo in de hand en de andere hand af en toe op Lily Allen haar kont. De profiteur.

Andere toppers waren:

 • de ruime plaats op camping A1 omdat iedereen op de luxe-A2 wil zitten (en elke dag een kilometer wandelen naar de weide)
 • het grotere aantal mensen met vuilzakken die rondliepen om het terrein iet of wat proper te houden. Helaas, goede poging, maar nog steeds een druppel op een hete plaat.
 • Asfaltkonijnballonnen!
 • de friet met stoofvlees, die zowaar nog beter was dan vorig jaar
 • propere wc’s! Op de weide wel te verstaan, niet op de camping, waar de organisatie het na anderhalve dag is afgebold. Ok, je moest niet meer betalen, maar je durfde er haast niet meer op te gaan zitten en had geen wc-papier. Bedankt dus aan de WC-madam die er elk jaar op eigen houtje staat, er voor zorgt dat je een echt propere toilet hebt en minder geld vraagt. Ik hoop dan ook dat veel mensen haar petitie getekend hebben, want een of andere hoge piet wil haar daar weg.

Ohja, nog een tegenvaller te melden: een festival is duur als ge uw ticket kwijtspeelt tijdens het aanschuiven om binnen te gaan en er een nieuw moet kopen op de zwarte markt. Ik vermoed gestolen uit mijn achterzak - jaja, ik weet het, had het daar niet moeten steken, maar toch.
Laat ik nu niemand meer horen die Werchter te duur vond hé!

Maar enfin, it’s only money. Ik heb mij goed geamuseerd, en ik hoop voor u van ‘t zelfde. Of ge nu thuis zat of ergens anders.7 Reacties

 • Waar blijven die Plankie v2.0 pics ? ;-)

 • Wel, euhm, normaal gezien had ik al lang een fotosessie met plankie gehad. Maar buiten het probleem dat plankie nu al bezig is aan zijn winterslaap, is er nog een probleem.
  Ik neem namelijk mijn foto’s met mijn gsm - selchte kwaliteit, maar steeds bij de hand - en dat is nu net het probleem: mijn gsm is foetsjie.

  Maar op algemene aanvraag zal ik proberen toch enkel plankie-pictures online te zetten :-)

 • Luxe-A2? Enige luxe daar waren de deftige en van WC-papier voorziene toiletten, in tegenstelling blijkbaar tot A1. Onze toiletten waren nog properder dan die van op de wei (die ik dikwijls minder gezellig vond).

  De friet met stoofvlees heb ik aan mezelf voorbij laten gaan, de pita daarentegen…

 • Ow, waar waren die luxetoestanden, zoals warme douches, dan? Op A3 dan of wat?

  En dan vind ik het wel vreemd dat wanneer er nog plaats zat was op A1 er een massa volk stond aan te schuiven op A2 en niemand bij A1. Maar dat zal dan wel de domheid van de menigte zijn zeker :-)

 • Yup, el douchos stonden op A3. Maar iedereen kon daar gebruik van maken zenne.
  Allez, als ge tijd en goesting had om aan te schuiven.

  En het campingvullen op Werchter is een commerce. Zo staat er meestal voor de camping al iemand te roepen dat camping X volzet is, zodat je hun camping uitkiest. Blijkbaar krijgen de uitbaters ping ping per kampeerder.

 • Mja, voor men allereerste festival ooit te zijn geweest, vond ik het best wel geslaagd.
  En ik heb zeker ni te klagen gehad over men mede-partytent-surrounders. Allé ja, die hebben mij enkel maar savonds gezien, dus ze zullen ook wel ni echt over mij te klagen hebben gehad :p
  Ik kan ook ni klagen over het feit da het ja dan nee duur was, aangezien ik geen enkel vergelijk kan maken :) En ik heb men opvoorhand opgesteld schema schoon gevolgd, dus ik had zeker waar voor men geld :)
  Ma als ik nu de garantie kan krijgen da het volgend jaar minstens zo goe ga zijn, then count me in ;)
  Stopke van de fles Appeljenever da verdween was ni voor iedereen een eve tof moment. Ma die stevigen borrel van mezelf heeft wel goe geholpen me da probleem op te lossen, misschien gelukkig. En anders hadden we misschien Dirk nooit leren kennen. Die samen met zijn trouwe apostel toch trug de weg naar onze tentjes vond.
  Gelukkig ben ik ne grote redelijk brede, anders had ik nooit bij in den auto geraakt, me al die rommel van hun :p Volgend jaar wa minder drank en wa meer eten meepakken (Hint Hint). Aangezien veel drank trug meegegaan is, en eigen eten toch nog altij goeikoper is é. Ach ja, ik ben volledig thuisgeraakt dankzij hen, dus daar mag ik ook al zeker ni over klagen. Aangezien er niemand in mijn buurt woonde :s Nogmaals thx daarvoor!!
  Pff, genoeg geleuterd denk ik.

  Conclusie 1: Twas fijntjes.
  Conclusie 2: Als ik het volgend jaar kan betalen zal ik er zeker weer bij zijn.
  Conclusie 3: Als ik er ni bij was geweest had ik nooit Asfaltkonijnen of Café Swa gekend.
  Conclusie 4: Te veel conclusies.

  See you all next year ;) (hopelijk ervoor ook nog wel is ..)

 • I’m glad you joined the team! En ik hoop da g’er volgend jaar idd ook bijzijt.
  Hoe meer zielen, hoe meer volk!

U moet ingelogd zijn om reacties te geven.