AMD of Intel?

Zoals ik een paar dagen geleden heb aangekondigd, heb ik een nieuwe PC gekocht (als mijn geheugen tenminste nog wenst aan te komen). Maar, voor zij die het zich herinneren, ik heb gekozen voor een AMD processor, aangezien deze mij prijs/kwaliteit zeer goed leek.

Toen ik, fier met mijn aankoop, in de frituur kwam, waar wij elke donderdag gastronomeren, hoorde ik meteen iemand zeggen dat Intel op dit moment een veel betere keuze was geweest.
En later hoorde ik nog mensen hetzelfde beweren. Intel zou echt een grote voorsprong hebben op AMD qua CPU’s op dit moment.

Dus ik dacht, geen probleem. Alles is nog ingepakt. Gewoon even naar de winkel gaan en vragen of ik nog mag ruilen.
Natuurlijk eerst even mailen om te vragen of het ok is dat ik mijn processor inwissel tegen, euhm, ja. Even opzoeken welke Intel ik dan zou nemen. Maar hmm, wat zeggen de google zoekresultaten mij op die moment: dual core AMD beats Intel!

Dus ja, dan weet je het niet meer hé. Misschien staat de waarheid wel hier en is de AMD enkel beter op single applications en de Intel beter als je echt veel tegelijk draait? Anderen wisten mij te zeggen dat de Intel veel zuiniger draait, wat ik ook interessant vind (global warming and all). Nog anderen duidden mij erop dat de Intel meer second-level cache heeft, wat natuurlijk ook interessant is, maar in hoeverre heeft dit effect op de overall performance?
Kent iemand hier iets van? Geef gerust uw opinie. I wanna know. Gewoon al om te weten of ik een goede koop heb gedaan.3 Reacties

  • Die voorsprong van AMD op Intel, en vice versa, dat verandert om de zoveel tijd. Dan is het weer AMD dat op kop ligt, en morgen Intel. Dat gaat dan niet om processors die in de winkel liggen, maar om technologieën die ze net ontwikkeld hebben in een lab ergens.

    Ikzelf draai hier al enkele jaren op AMD, en ik ben daar content van. Hij moet goed gekoeld worden, maar dan stopt het ook.
    AL die testen zijn leuk, maar best is dat je de testen zeer grondig leest, en eruit haalt wat voor jou van toepassing is. Als een test bv. zegt dat een bepaalde processor niet goed is om spelletjes te spelen, maar je bent niet van plan om spelletjes te spellen, is die negatieve commentaar dus geen reden om die proc links te laten liggen. Bijvoorbeeld dus.

  • […] Charlo: Die voorsprong van AMD op Intel,… […]

  • Vergeet nooit naar de datum van een artikel te kijken, al de artikels die je aanhaalt dateren van in 2005 en zijn dus achterhaald.
    Ik heb me laten vertellen dat Intel op dit moment voorop ligt maar ik ga waarschijnlijk toch voor AMD :)

U moet ingelogd zijn om reacties te geven.