Postpakket

Herinnert u zich dit pakje?

Wel, het is nog steeds niet aangekomen.
Na afspraken met de man achter het telefoonnummer op de papiertjes in de bus, is er niemand langsgekomen. Wanneer ik nu, en de afgelopen weken, het nummer draai, krijg ik de bekende proximus-stem “Het nummer 0-4-7-… is niet bereikbaar”. Iets achterlaten op de mailbox, heeft ook niets uitgehaald.

Vandaag dan maar het pakjesbedrijf opgezocht en het infonummer gebeld. Na wat opgezoek aan de andere kant van de lijn, kom ik te weten dat mijn pakje is teruggezonden naar afzender. Waarop mijn eenvoudige vraag: en wie mag dat dan wel zijn?
Er werd mij een bedrijf genoemd dat ik van toeten noch blazen ken. Ik moest daar verder informeren omtrent mijn zending.

Nog steeds niet zeker wetende wat er mij in godsnaam moest geleverd worden, heb ik dat bedrijf opgezocht en opgebeld. Tegen mijn zin, want het was een internationaal gesprek op mijn eigen kosten.
Deze mensen verbonden mij door - wachten terwijl de kosten oplopen - met, euhm ja, een andere Nederlander. Deze wist mij verheldering te brengen in verband met de inhoud van het pakje.
Zoals ik tegelijkertijd gehoopt en gevreesd had, betreft het het geheugenlatje voor mijn computer dat ik op 11 april - neen, dit is geen typfout: 11 april - besteld heb.

Voor dit item heb ik ook al een paar keer naar ons bovenbuurland gebeld om te vragen waar het in hemelsnaam blijft.
Nu ligt het dus bij een of ander Nederlands tussenbedrijf. Ik heb deze mensen een nieuw adres moeten opgeven, ze wilden niet meer leveren op hetzelfde adres. Na vijf keren tegen internationaal tarief verifiëren dat ze wel het juiste adres hebben, is mij geverifieerd dat de bestelling nu daadwerkelijk onderweg is.

Maar nu komt het mooie. Omdat ik al van 11 april wacht op dit RAM-latje, hebben ze mij een gunst verschaft. Ik moet namelijk niets bijbetalen voor deze zending. Lief hé!
Moet ik hier vermelden dat het geheugen waar het over gaat, ondertussen in elke winkel goedkoper is dan de prijs die ik toen betaald heb? Tel hier dan nog de ettelijke, al dan niet grens overschrijdende, telefoontjes bij. Dan kan ik u zeggen: dank u dit ik niets éxtra moet betalen mijnheren!1 Reactie

U moet ingelogd zijn om reacties te geven.