Smobi

Bij het oprommelen kwam ik een oude videoband tegen (voor de jongere lezer: dat is zo’n ding met magneetband waar ze vroeger programma’s van tv op opnamen). Op de band stond ‘Herbie, the love bug‘. Ik dacht, ik moet toch rusten van de dokter, dus laten we lekker een filmpje kijken. En zo’n aloude kever-film kan er steeds in.

Nostalgie kwam in mij boven toen ik de band startte. Niet vanwege de film, maar door de reclameblokken. Het begon al met de voor sommige, al dan niet meesten onder u, overgekende oude VTM-tune. Iets van tudududuuuu… tudududuuuuu… tudu dudu Veee Teee eeeM. Ik bemerkte bij mezelf meteen een smile van herkenning.
Voor de kenners onder jullie, het was het beginfilmpje voor de VTM-film. Dat begint met een aantal filmrollen die over je scherm gaan, waarvan er eentje plat gaat, die dan verandert in een glitterstraat die naar een huis leidt met daarop ‘VTM FILM’. Zij die dit herkennen, steek uw hand op…

Verder waren er ook een aantal reclameboodschappen waar ik even voor terugspoelde om ze nog eens te bekijken. Zo herinnert iedere iets oudere twintiger wel de SMOBI-werkbank. Iets dat je gewoon moest hebben in die tijd. Met plastieken engelse sleutels voor vijzen die je ook met de losse hand kon aandraaien. Een bijna nutteloze bankschroef. Een assortiment van dingen om ineen te klikken en vast te vijzen. En dit natuurlijk allemaal in felle gele, rode, groene en blauwe kleurtjes. Again: steek uw hand op voor als u het herkent…2 Reacties

  • Ik heb 2 maal mijn hand opgestoken.

  • dag zoon van mij. Als ik dat allemaal lees begin jij toch oud te worden. Ik heb mijn hand niet opgestoken. Ik keek misschien minder TV of zou het aan mijn geheugen liegen?

U moet ingelogd zijn om reacties te geven.