Grid.org stopt

Jeps, na zeven jaar een van de grootste en bekendste grids ter wereld te laten draaien, hebben ze deze middag de jobs stopgezet. Het destijds grootste en ambieuste project op het net ooit, is niet meer.
De servers blijven nog wat draaien, om iedereen met een notification message op de hoogte te brengen dat het project gestopt is. Maar dan is het definitief afgelopen.

Voor zij die grid.org niet kennen: het waren de eersten die het nut inzagen van een wereldwijd grid van computers die tesamen een opdracht uitvoeren. Je kon gratis een client downloaden die op de achtergrond of als screensaver draaide. Deze kreeg dan taken binnen, voerde ze uit en stuurde het resultaat terug.
Hun gekendste project was het Cancer Research Project, waarbij moleculen gescand werden op zoek naar een medicament tegen kanker.

Voor diegene die uit de lucht vallen en bij zichzelf denken “hey, spijtig dat ik daar nu maar eerst over hoor, ik had mijn P.C. ook wel willen inzetten daarvoor” kan ik doorverwijzen naar Compute Against Cancer of fightAIDS@home. Of naar een van de andere links waar grid.org naar verwijst in hun afscheidsbericht.1 Reactie

U moet ingelogd zijn om reacties te geven.