Laat bompa maar doen

Vandaag op de weg iets tegengekomen wat ik nog niet had meegemaakt. Ik ben rustig aan’t rijden op een expressweg tegen 90km/u, de aangegeven snelheid (ja ik ben een van die mensen die zich daar aan houd ;-) ). Opeens vertragen alle auto’s voor mij en wijken allemaal naar links uit. Ik stap dus ook op mijn rem, waardoor mijn vriendin, die zachtjes aan het wegdommelen was, wakker schiet.
En wat rijd er nu voor mij: een fietser. Rustig op zijn dooie gemak op de rechterrijstrook van de N173. Naast hem een volledig lege pechstrook, maar die was blijkbaar niet interessant om te berijden.
De man op de fiets had al een behoorlijke leeftijd, dus het zou mij niet verbazen moest het hier gaan om een dementie patient. Het leek hem ook absoluut niet te deren dat hij op een drukke baan aan het fietsen was. Hij reed daar en de auto’s moesten maar wijken.

Ik heb, net als de auto voor mij, nog even getwijfeld of ik niet aan de kant moest gaan staan en deze mens van de baan helpen. Wat hij deed was niet op zijn minst ongevaarlijk. Maar aangezien hij bijna aan het eind van deze weg was en dan op een baan met een fietspad zou komen, heb ik het er maar bij gelaten.
Ik denk ook niet dat hij naar mij had geluisterd, maar vraag mij nu wel af of het niet beter was geweest als ik gestopt was. Ik hoop dat hij heelhuids is thuisgeraakt.1 Reactie

U moet ingelogd zijn om reacties te geven.