Opgegradueerd

Voila, u kijkt nu naar WordPress 2.3.1 (Voor zij die het nog niet eens in Keulen horen donderen: WordPress is de software die ervoor zorgt die achter deze, en achter bijna elke blog, steekt. En zonet heb ik dus de nieuwste versie ervan geïnstalleerd). Update verlopen zonder enig probleem.

Buiten dat mijn categorieën in de linkerzijbalk verdwenen zijn. Maar aangezien ik deze toch wou vervangen door tags, is dit niet echt een probleem.
Dat is trouwens ook de reden van de upgrade. Ik wou tags gaan gebruiken. En bij de zoektocht naar een plugin daarvoor, kwam ik te weten dat dit in versie 2.3 native is ingebouwd. Fijn! Dus dan hebben we maar een upgreedje uitgevoerd.

En net zoals bij special effects in een film: hoe minder u er van merkt, hoe beter!

Roltrapleuningen

Voor de verandering werkten beide roltrappen van de voetgangerstunnel gisteren. Eventjes weliswaar, want bij de terugrit enkele uren later, was die op linkeroever, zoals gewoonlijk, buiten gebruik.
Maar bij de heenrit - om bij mijn punt te blijven - waren beide roltrappen rollende en, u raadt het nooit, beide liften defect. Dus maar weer met de fiets op de roltrap.

En tijdens die “rit” overviel mij een vraag waar volgens mij al meerdere mensen over gevallen zijn (en vallen op roltrappen is nooit grappig). Namelijk: Waarom bewegen de leuningen van een roltrap steeds sneller dan de trappen?

De oorzaak van het probleem heeft waarschijnlijk iets te maken met een grotere draaicirkel en een even snel draaiende as. Maar anno 2007 moet er toch iemand op een idee kunnen komen om dit euvel te overwinnen (radertjes om de snelheid gelijk te stellen of iets in die trend, ik zeg maar wat).
Ik weet, het is niet iets om van wakker te liggen. Maar het is wel zo dat ik, en volgens mij wel meer mensen, mijn handen niet graag vijf keer per minuut verzet. Met als resultaat dat bijna niemand die leuningen vastneemt en ze dus volledig nutteloos dreigen te worden.

Nog iemand die daar over gestruikeld is? (figuurlijk hopelijk)

Op mijn bakkes geklopt

Zo voel ik mij. Al heel de dag. Vooral op de kaken dan.

Zouden het mijn sinussen zijn die verstopt zitten? Of zou ik naar de tandarts moeten?
Ik vermoed het eerste, want voor tandpijn voel ik net iets te weinig aan de tanden.

En moe dat ik ben, ‘k hou mijn ogen amper open.

Maar ik ga niet naar de dokter. Neen.
Ik ben de laatste tijd al genoeg ziek geweest. Ik ga gewoon gaan slapen, goed uitrusten en morgen is alles over. Niet?

Jawèèèèèl.

Voetbal: schot scheert de paal

Schot scheert de paalEen visioen dat gewoon moest gephotoshopt worden.
 

 

Regeringsvorming

Zonder Haaststraat

(via mail van mijn vader)

Low-tech plassen

Waarom van die ingewikkelde high-tech uitvindingen met sensoren en al? (die blijkbaar ook nogeens plagiaat blijken)

Je kan het ook heel eenvoudig houden.