Iemand?

Ik sta hier in de proximus stand op de weide van Werchter en ik ga een pintje halen, moet ik voor iemand iets meebrengen?

We zien elkaar aan de derde boom.

Joe!

Laat het festival maar komen

Wij zijn weg, tot de maandag! Of laat ons eerlijk zijn: ten vroegste dinsdag :-)

Feestje bouwen!!!!!

Een mixer

Veel mensen vragen mij hoeveel ker ik nu al naar de sinksenfoor ben geweest, er zo vlakbij wonende. Of ik er veel geld op gedaan heb en of ik er al iets geonnen heb.
Wel aan deze mensen nkan ik nu zeggen: ja, een mixer!

Ik weet het, het is niet het gemiddelde geschenk dat je wint op een kermis, maar het is wel zeer nuttig als je nog geen mixer hebt!

Maar er is nog meer. Naast dit fantastische keukeninstrument, zitten er ook vier eidopjes/serviettehouders - klinkt eigenaardig, maar het is zo - tussen de gewonnen items. Tesamen met een dolfijnsleutelhanger en een ploesjen beertje.

Wie zegt dat ge nooit iets wint op de kermis?

Assembling

Nu ik dus eindelijk mijn geheugen heb, en een processor naar mijn goesting, is het tijd om heel het ding in elkaar te steken.

Hieraan ben ik dus eergisteren begonnen. Een enorm onduidelijk en onoverzichtelijk plan bij, u raadt het nooit, de case. De handleidingen van alle complexe hardwaredelen zijn zeer overzichtelijk, maar deze van een ijzeren kooi met gaten in, ingewikkeld!
Uiteindelijk het idiote plan met vijzen en “PCB spacers” opzij gelegd, en gewoon gedaan wat mij logisch leek.
Moederbordje erin, oppassen met de processor, cooler erop, etc.

Dan de eerste testrun, altijd een spannend moment. Kabel in de PC, knopje van 0 naar 1 en… noppes. Rien de knots. Huh?
Aaaaah, stroom vergeten in’t moederbord te steken, zeer snugger. Tweede poging… noppes. Evenveel van die knots. Dubbele huh?!?
Alles gecontroleerd, kabeltjes extra aangeduwd, geheugen erin en eruit, maar nog steeds niets. Het werd laat, veel te laat, ik ben gaan slapen.

Vandaag opnieuw geprobeerd. En het werd met wakkerdere ogen meteen veel duidelijker: processor zat niet goed. Ohjee, hopelijk niet kapot gedaan…
Opluchting toen na het juist plaatsen en alles terug aankoppelen, mijn nieuwe uitrusting vrolijk een bootscherm liet zien. Heh! Met een gerust hart naar Werchter!

CPU

Ik heb dus Charlo zijn raad opgevolgd - voor dat hij hem gegeven heeft, maar dat is een detail.

Wat ik een aantal keer heb gevonden in de testresultaten is dat Intel zuiniger is en beter presteert bij multitasking. Aangezien ik meestal zeshonderdvierentwintig - bij benadering - applicaties en services tegelijk draai, kan dat wel handig zijn. Komt er nog bij dat ik - for some reason - altijd veel vertrouwen heb gehad in Intel. Dus dan kan je mij nog vragen waarom ik in hemelsnaam een AMD heb gekocht, niet?

Dus heb ik hem gaan wisselen, een klets meer betaald, maar ‘k ben er blij mee. Al mag AMD dan volgens die winkelier het best in prijs-kwaliteitsverhouding zijn, geef mij dan maar iets beters voor meer geld, of heb ik het concept weer niet door? ;-)

‘t Is er, ‘t pakje!

Weet u dit nog? Wel ‘t is aangekomen.

Echt waar, no kidding. En weet u wat ik het strafst van de zaak vind? Het steekt in een doodsimpele, weliswaar iets dikkere, enveloppe. Die in elke brievenbus past. en om mij zeker te maken van mijn stuk, heb ik ze zelf in onze bus gestoken. En jawel, dat past perfect. Dan vraag ik mij wel af waarom die kwibus een briefje in de bus steekt, in plaats van het pakket zelf. Dan had ik al een maand geleden gesteld geweest.

Maar enfin, ik ben bij dat het er eindelijk is. Nu kan ik eindelijk verder met mijn PC.

And we’re back

Het is weer een tijd geleden dat ik nog iets gepost heb. De voornaamste reden daarvan is, zoals altijd: tijd.

Deze kroop de laatste dagen, en vooral het laatste weekend in een project waar u binnenkort het resultaat van zal zien, alhier ergens. Waardoor er weinig tijd overschoot voor andere dingen. En als er dan al tijd was, dan kroop die in grief bijeen zoeken voor een of ander festivalletje waar ik dit weekend eens zal langs gaan, ergens in Rotselaar.

Maar dus, vooraleer we vertrekken, nog even de kans grijpen een paar postjes te schrijven. Tenzij de tijd - en neen, niet de financieel economische - mij weer te snel af is!