Nee, dees is dikker

Na de bompa op de fiets, de bomma op de parking.

Van waar ik werk, heb ik een goed zicht over praktisch onze gehele parking. En het is niet de eerste keer dat er opeens een oude bejaarde, mannelijk of vrouwelijk, tussen de auto’s rond dwarrelt, al dan niet met of zonder hond en met of zonder caddie met boodschappen.

Vorige keer had de persoon in kwestie serieuze problemen om de uitweg te vinden - een grote openstaande metalen poort - en is uiteindelijk tesamen met haar keffertje op de bouwwerf naast ons bedrijf beland.
Deze keer had de persoon, vergezeld van een plastieken zak van de free record shop, ook problemen om hier weg te geraken, en dacht de uitgang te vinden achter de haag bij de vuilbakken.

Ik vroeg nog aan mijn collega’s of dit niet dezelfde vrouw was als de vorige keer was, maar de collega over mij merkte onmiddelijk op “Nee, dees is dikker”.

Waarom en hoe belanden deze mensen hier? Is het omdat er naast onze parking een parkje ligt? Geen idee, maar misschien moeten we wel van die bordjes “uitgang” hangen, met pijltjes naar de grote poort.

Laat bompa maar doen

Vandaag op de weg iets tegengekomen wat ik nog niet had meegemaakt. Ik ben rustig aan’t rijden op een expressweg tegen 90km/u, de aangegeven snelheid (ja ik ben een van die mensen die zich daar aan houd ;-) ). Opeens vertragen alle auto’s voor mij en wijken allemaal naar links uit. Ik stap dus ook op mijn rem, waardoor mijn vriendin, die zachtjes aan het wegdommelen was, wakker schiet.
En wat rijd er nu voor mij: een fietser. Rustig op zijn dooie gemak op de rechterrijstrook van de N173. Naast hem een volledig lege pechstrook, maar die was blijkbaar niet interessant om te berijden.
De man op de fiets had al een behoorlijke leeftijd, dus het zou mij niet verbazen moest het hier gaan om een dementie patient. Het leek hem ook absoluut niet te deren dat hij op een drukke baan aan het fietsen was. Hij reed daar en de auto’s moesten maar wijken.

Ik heb, net als de auto voor mij, nog even getwijfeld of ik niet aan de kant moest gaan staan en deze mens van de baan helpen. Wat hij deed was niet op zijn minst ongevaarlijk. Maar aangezien hij bijna aan het eind van deze weg was en dan op een baan met een fietspad zou komen, heb ik het er maar bij gelaten.
Ik denk ook niet dat hij naar mij had geluisterd, maar vraag mij nu wel af of het niet beter was geweest als ik gestopt was. Ik hoop dat hij heelhuids is thuisgeraakt.

Danku voor de puree

Hij is aangekomen, mijn gratis kortingbon voor een zakje puree. Het zal zeker smaken.

Danku Clopin. ;-)

Kaleidoscoop

We hebben er vroeger allemaal wel eens mee gespeeld. Het magische buisje waardoor je moest kijken en aan draaien en allerlei kleurrijke patronen wekte je interesse.
Voor diegene die dit speeltje nooit gekend of gehad hebben, niet getreurd. Je kan er hier zelf een maken, een virtuele weliswaar. Voor de anderen, zoals ik, kan het wat nostalgie teweegbrengen. Enjoy.

Kijken op de wereld

Nuclear explosions on earthHier vindt u honderden verschillende kijken op ons planeetje. De ene al informatiever dan de andere. Het gaat van de bevolking van auto’s over alle landen heen tot weergaves van wat er van de aarde zichtbaar is voor sattelieten. Een aantal die ik interessant vond:

  • Nr. 21: de grote van Japan berekend op welvaart
  • Nr. 31: weergave van de vervuiling van de aarde
  • Nr. 41: moest het overal tegelijkertijd nacht zijn
  • Nr. 110: elk land weergegeven adhv zijn domein suffix
  • Nr. 117: atoombom ontploffingen (welke hier ook rechtsboven staat weergegeven)

Naar het einde toe begon ik het wel een beetje saai vinden…

Gelukkige verjaardag Europa!

Ook van mijnen twege een gelukkige verjaardag aan de Europese Unie. En aangezien Europa voor mij voornamelijk bestaat uit de inwoners en niet de bestuursleden, bent u er dus ook een stukje van, tenzij u een van mijn weinige zuid-afrikaanse lezers bent. Dus eigenlijk is dit een Happy Birthday naar u toe! (en ook een beetje naar mijzelf dus, maar dat is een detail).
Enfin, back to the point: Eruopa bestaat vandaag 50 jaar, en daar mogen we fier op zijn. We doen dat goed!

PS: hiermee wil ik geen aandacht wegtrekken van die andere verjaardag, want het is en blijft nog steeds kevin-maand he :-)

Reminder: Shutdown Day

Dit weekend is het dus Shutdown Day, of meerbepaald: morgen. Vlak na de presitgieuze bwards, waar ik tot zeer grote spijt niet zal kunnen zijn :-( No chips for me…
Dus ni vergeten: morgen pc-ke af.