Everybody’s happy

Een recent onderzoek wijst uit dat 94% van de Belgen gelukkig is. U hoort (of leest) het goed, 94%. Dat noem ik nu eens goed nieuws zie.
Enkel de Denen en d’Hollanders zijn ons voor, maar dat mag het geluk niet bederven vind ik. Feesten moeten we doen, opdat we zo gelukkig zijn!

Ik heb gezegd.

Afzetten die handel

U gebruikt uw computer dagelijks? Aangezien u tijd hebt om deze blog te lezen, vermoed ik van wel. Maar de vraag is, kan u hem nog missen?
Met deze vraag in het achterhoofd, gaat het internationale experiment Shutdown Day door. Met als voornaamste vraag: kan u op 24 maart een dag, ja een volledige dag, zonder uw computer? En nee, je moet niet afkomen met het excuus “op mijn werk is het belangrijk dat ik …”, want het is een zaterdag.
Moest je je afvragen waarom je dit in godsnaam zou doen, wel voornamelijk om voor jezelf aan te tonen dat je niet afhankelijk ben van een hoop chips. Als dat niet volstaat, dan kan voor u misschien de energiebesparing van die dag de druppel zijn. Het is wat anders dan vijf minuten je licht uitdoen.

Dus iedereen, zoek maar al een goede film, of een of andere gelegenheid om naartoe te gaan. Ik zal dit in ieder geval proberen.

Verder kan ook nog gemeld worden dat er op de bwards 2006 LIVE! naar dit evenement zal worden afgeteld. Maar ik vraag mij wel af of ze op 0 dan ook al hun computers zullen uitzetten. Dit valt af te wachten.

Verhuisd

“Jaja,” hoor ik u al zeggen, “we weten al dat je verhuisd bent.” Dat weet u al van de vorige posts.
Maar nu is mijn blog ook verhuisd, ttz hij staat nu niet meer op http://www.cafeswa.be/wordpress, maar op http://chriske.cafeswa.be. Momenteel werken beide URLs nog, maar u wordt aangeraden uw bookmarks, RSS-feeds en/of links up te daten. ‘t Is maar dat g’et weet hé.

And then there was music

Pas verhuisde pianoJawel, een belangrijk meubelstuk, althans voor mijn vriendin, is er sinds dit weekend ook bijgekomen. U had het al geraden door naar de foto te kijken, een piano.
Want, o jawel, mijn vriendin speelt piano, en wel zeer mooi mag ik zeggen - als ze wat geoefend heeft, want als ze een tijd niet speelt klinkt het een beetje roestig. Maar dat betert al wel gauw.

En ik zou bijna nog iets vergeten. Er is ook een tweede muziekinstrument toegevoegd aan onze inboedel. Met name, een dwarsfluit. Dit bespeelt mijn vriendin ook, maar, en dit is naar haar eigen zeggen, dat klinkt pas echt roestig.

Dus vanaf nu is er terhuize swa ook live muziek. Nog redenen nodig om een pint te komen pakken? ;-)

From Heroes to Zeroes

Elke goede reeks - althans zo wordt gezegd, valt nog af te wachten - hoort een parodie te hebben. Alleen het idee al, vind ik hier schitterend gevonden.
Binnnenkort op VT4, Heroes, een reeks over doodgewone mensen die buitengewone gaves bezitten. Nu op shoutfile.com, Zeroes, over doodgewone mensen die zinloze gaves bezitten.

De matras

Hij is er! Eindelijk iets deftigs om op te slapen. Een kloeft van 200×220cm, jawel, we gaan voor een super king size.
Eigenlijk was hij al vorige donderdag geleverd. Maar toen hadden we nog geen hoeslaken dat op zoiets past. Dit is dus deze zaterdag gekocht. Wist u trouwens dat een u een hoeslaken zeer ruim mag kopen? Dat van ons is 10cm te groot (200×230cm) en past eigenlijk nog niet echt. Het springt er langs de kanten steeds af.
Maar dit ter zijde. De matras zelf ligt zaaaaaaalig. Als ik u één ding kan aanraden voor uw slaap: een latex matras met pocketveren in 7 comfortzones. Het prijskaartje was dan ook navenant, spijtig genoeg. Maar ik heb er tot hiertoe absoluut geen spijt van.

Nu enkel nog wachten op het bed, wat nog een eeuwigheid van 2 maanden op zich zal laten wachten…

K3’s duivelse massamoord

Er zijn van die sites die zich bezig houden met het omdraaien van liedjes om zogenaamde duivelse teksten te ontcijferen. En nu maakt de Bond tegen Vloeken zich hard dat K3 hetzelfde doet in hun liedjes. Ze hebben het epos Oma’s aan de Top omgedraaid en verkregen zeer duistere lyrics. Aan u om zelf te oordelen.
Eigenlijk zijn ze hier wel vrij laat mee, want op hetKanWel.net staat al meer dan een jaar een link naar een post op techzine, van iemand die deze geheime boodschap al een half jaar daarvoor had gehoord. Van wie ik het nieuwtje heb vernomen weet ik niet meer, dus excuses voor geen referentie of backtrack te geven aan die persoon.

Mensen die liever video hebben dan audio - en het net verder volpompen met bytejes - kunnen op appelogen een YouTube filmpje erover bekijken, met de tekst erbij.