Blackle

Misschien is dit al oud nieuws voor sommigen/meesten onder jullie, maar ik vond dit alweer een originele en makkelijke manier om energie te sparen!
Een zwarte monitor moet minder licht maken dan een witte. Dus websites met een zwarte achtergrond zorgen ervoor dat uw monitor minder energie verbruikt. Klinkt logisch niet?

Dat vond Blackle ook, en daarom hebben ze de wit-op-zwart versie van Google gemaakt. Simpel, vergt geen moeite en bespaart energie. Ik wou er meteen mijn standaard zoekmachine van maken!

Tot een beetje verder googlen - in het zwart op dat moment - mij op deze pagina bracht en wat verder zoeken hier.
Het blijkt dus enkel te werken op oude CRT monitors. Op LCD’s heeft het een omgekeerd effect, tenzij je meer dan 22inch hebt, wat dus ook maar zelden voorkomt. Spijtig :-(

De vermelde watturen gespaard zijn dus pure verzinsels.
Sommigen beweren dat de site er enkel is om winst te maken met dergelijke spookverhalen, al vind ik niet meteen reclame of iets dergelijks op hun site.
Blackle zelf zegt dat zelfs als het geen energie bespaart, het tenminste de gebruiker er elke keer op attent maakt dat simpele maatregelen het milieu een heel aantal handjes kan helpen. Een flauw argument, als je het mij vraagt.

Zelf gebruik ik nog een oude CRT die ook nogeens groter dan 22inch is - met een volledige inch! - dus ik kan de zwarte versie wel gebruiken. Angezien ik er nog niet volledig uit ben wat nu de bedoeling is van Blackle, opteer ik toch voor deze niet commerciële versie.
Op de monitor op het werk zal ik het andere advies maar volgen en gewoon de brightness wat naar beneden halen.
Alle beetjes helpen, nietwaar.

CP van pc tot pc

Een gereedschap dat van pas kan komen.

We hebben allemaal wel eens een lange foutboodschap, of soortgelijks, tegengekomen, die overgebracht moest worden van de ene computer naar de andere. Iet of wat informaticus mailt dit dan naar zichzelf en opent zijn mail op de andere pc.
Deze site maakt het simpeler.

Gewoon browsen naar http://cl1p.net/whateveryouwant, plak je tekst in het venster. Ga naar een andere pc, en je kan je tekst terug kopiëren van dezelfde site. Simpel, maar handig.

EDIT: nog vergeten bij te vermelden dat files overzetten ook mogelijk is.

No more Kubrick!

Haha, ‘k heb het eindelijk gevonden.

Voor de geïnteresserden, het was hetzelfde probleem dat billhuber voorhad en ik dank hem dan ook voor het delen van deze informatie.

Hoe het probleem bij mij is ontstaan:
U weet, of u weet het niet, dat ik een tijd geleden deze blog verhuisd heb van http://www.cafeswa.be/wordpress naar http://chriske.cafeswa.be. Wel daar is het eigenlijk begonnen. Ik heb bij die verhuis de wordpress-installatie in die directory laten staan en enkel de index.php aangepast zodat die alles doorgeeft aan de juiste, nieuwe index.php.
Nu blijkt dat iets of iemand, vermoedelijk een bot, probeert in te loggen op de oude locatie. Dit gaf tot heden geen probleem, totdat ik een nieuw theme had aangemaakt. Dit heb ik natuurlijk enkel in de nieuwe installatie gezet en bij gevolg ontbrak dit in de oude.
Bij de poging tot inloggen op de verkeerde wordpress-installatie, keek hij na of het huidig geselecteerde theme in orde was. Wat natuurlijk niet zo was, want dit staat alleen in de andere wordpress-installatie. Resultaat: hij zet in de database dat het default Kubrick theme gebruikt moet worden elke keer die bot mij probeert te hacken, of toch alleszins mijn files af scant.

Nu is deze oude installatie dus verwijderd, enkel de doorverwijzende index.php is achtergebleven, en ik was deze morgen zeer verheugd mijn eigen theme te zien pronken als overwinnaar van de strijd tegen Kubrick!

Weg met de GFT-zak

Kent u hem? De ongewenst zichzelf composterende GFT zak? Zo’n groen-gelig ding, dat schijnbaar al uiteenvalt als je hem probeert open te doen? De zak die je niet langer dan 1 dag op de grond mag zetten, of de bodem is eruit? Ja? Wel, dan kan het zijn dat ik goed nieuws voor u heb.

GFT in restafvalzakEr zijn een heel aantal gemeentes die werken met dit systeem. Waaronder mijn ouderlijke gemeente Boom en mijn gloednieuwe thuishaven Antwerpen.
In de koekestad wonende krijg ik dus ook het gratis krantje De|n|Antwerpenaar. Waarin in de editie van deze week staat, zoals u kan zien, dat vanaf 1 maart u het groen afval in de stevige(re) restafval-zak zou kunnen doen. Ik kijk er naar uit!

Voordelig tanken

Iedereen weet wel dat de prijzen van benzine enorm kunnen verschillen tussen tankstations. Een lijst van alle tankstations in België en hun tarieven zou dus handig zijn. Wel, op www.voordeligtanken.be kan je per gemeente en soort benzine/diesel zoeken waar je het goedkoopste tankt. Een mooi en handig idee.
Ik was al blij geweest een site te hebben om een tankstation in de buurt te vinden, en nu kan ik nog het goedkoopste zoeken ook!

Tnx Myriam.

Noodgeval-nummer in GSM

Dit blijkt ook al op het nieuws zijn geweest, maar aangezien ik daar zelden naar kijk, had ik hier nog niets over gehoord.

Het gaat over het probleem dat een urgentie-team vaak heeft bij ongevallen. Namelijk dat ze steeds zo snel mogelijk de familie willen contacteren van het slachtoffer, maar dat ze vaak deze nummer niet of moeizaam vinden. Dit terwijl bijna iedereen een GSM op zak heeft met honderden telefoonnummers. Maar wie moeten ze van deze nummers bellen, de nummer onder “Mama”, of deze van “Schatje”?

Dit pobleem is zeer simpel opgelost, door in je GSM nummers op te slaan onder “ICE” (In Case of Emergency). Don’t worry, elke dokter, verpleger of ambulancier kent deze afkorting ;-)
Nog beter is om de nummers op te slaan als “1ICE” en, moest je meer mensen willen verwittigen, onder “2ICE”, “3ICE”, enz. Op deze manier staan de nummers steeds bovenaan je contact-list.

Hiermee is er weer een zorg weg moest je ooit met je auto overkop gaan. Het enige wat je dan moet doen, is zien dat je niet op je GSM valt.