Druk

Druk, druk, druk, maar wel gezellig druk. Allemaal leuke dingen doen. Pakjes geven, pakjes krijgen, meubelen kopen en in elkaar steken (meubelen kiezen ben ik beu, maar ze kopen nog niet ;-) ), huis oprommelen (is vooral leuk als je eindelijk plaats hebt om alles in weg te steken), alles regelen voor de nieuwjaarsparty (sorry, ik zou u graag allen uitnodigen, maar mijn stekje is daar net iets te beperkt voor. Maar wie wil, mag virtueel aanwezig zijn).
Enfin, ik amuseer me dus. En wie niet deze dagen, zou ik denken.

Ook aan danku aan iedereen voor de leuke cadeaus. Het is - om eerlijk te zijn - lang geleden dat ik zo weinig nutteloze of flauwe cadeaus heb gekregen. Ik kan eigenlijk geen enkel verkeerd cadeau bedenken van dit jaar. Dus bedankt iedereen, ik hoop dat mijn cadeau even leuk is als dat van jullie.

Én ik ben ook verheugd te zeggen dat dit de eerste post is van op mijn - sorry schat: ons - nieuw bureau! Het laatste nieuwe meubelstuk dat er is bijgekomen. En hij staat echt zeer mooi in onze living, al zeg ik het zelf. Maar daar mogen onze gasten op het Nieuwjaarsfeestje zelf over oordelen.
Nu nog de bijhorende kast in elkaar vijzen. IKEA, goed idee! ;-)

Wij zingen voor A

Nog wat aan’t spelen geweest met mijn nieuw speelgoed. Dit is eruit gekomen:

Voor diegene die niet aanwezig konden zijn of voor zij die al met nostalgie terugdenken, de Gedempte Zuiderdokken op 12 augustus: Recording (3).mp3

Als u goed luistert kan u Clopin, Dikkie en mezelf herkennen. Niet dat we er fier op zijn, maar toch… Op de moment zelf, met 40.000 man, klonk dat wél goed.

Nog niet dood

Het is hier de laatste dagen - ahum, weken - vrij stil. Hoewel het misschien zo lijkt, heb ik mijn verjaardagsweekend wel degelijk overleefd.
Mijn geliefde had het hele weekend gepland, de schat. Met een dag Walibi, een feestje, bezoek aan schoon- en gewone ouders, een voetbalwedstrijd en daartussen tijd om uit te rusten.
Veel cadeaus gekregen, waarvoor dank aan iedereen en ook voor’t komen naar ‘t feestje. Het was gezellig, vond ik toch. En aangezien’t voor mij was, is dat’t bijzonderste. :-)

Wat ik verder zoal heb gedaan?

Wel euhm, gewoon werken en zo. En tijdens de weekends, feestjes bouwen hé, zoals het hoort in de zomer. Zijn de revue gepasseerd:

 • Antwerpen Zingt: altijd leuk, zelfs al had mijn stem het al begeven tijdens Germinal Beerschot - Brugge (met het grote-clubs-krijgen-penalties fenomeen).
 • De Lichtfeesten: met een record van 5km theelichtjes op een rij, dat ik volledig gemist heb.
 • De Bollekesfeesten: meer bepaald Antwerpen Proeft op de groenplaats. Waar ik voornamelijk de bollekes heb geproefd
 • MuseumNacht: het foto-museum viel tegen, nam mij helemaal niet mee naar Hollywood. Alleen de cocktails waren goed, maar wel duur.
  Het Vleeshuis was wel interessant, alwaar ik op een elektronische beiaard heb mogen spelen en we gezien hebben hoe je de Quickstep (niet) moet dansen.

Of er de voorbije weken iets speciaals gebeurd is?
Wel, ik heb een GSM gekocht - eindelijk - die nu al volop in gebruik is. Het is een Sony Ericsson Z710i geworden, waarnaar ik graag zou linken, maar ik geraak niet op de website omdat mijn flashplayer niet werkt. Wat mij meteen tot het volgende punt brengt, namelijk dat ik mijn nieuwe PC helemaal heb moeten herconfigureren. Meer hierover later, als ik er de tijd voor vind.
Verder hebben we een zetel gekocht, jaha! Een hoekmodel dat, om eerlijk te zijn, net iets groter is dan gepland. Maar dat desondanks - weer zo’n leuk woord om te gebruiken - hier toch mooi zal staan (hoop ik dan).
En! Onze reis is eindelijk vastgelegd! Yeps, sinds vorige zaterdag ligt het vast, we gaan naar Kreta! Vraag mij nimeer hoe het dorpje (of stad) noemt, maar ik ben er vrij zeker van dat het ergens in Kreta ligt ;-)

Waarom ik dit nu maar eerst blog?
Wel, geen reden eigenlijk. Het komt er gewoon niet van om ’s avonds de PC op te zetten. Tenzij dan om een of andere installatie te starten. En dan zit ik er ook maar maximum tien minuten aan.
Ik denk regelmatig dit ga ik bloggen, maar het komt er nooit van.
Misschien eens de blog-opties bekijken van mijn GSM - ja, zelfs dat zit tegenwoordig mee in die toestellen. Dan kan ik het bloggen wanneer ik het denk. Maar dan moet ik vooraf wel de kost ervan eens opzoeken.

Voila, dat was de korte samenvatting van de voorbije weken. En wat hebt u zoal gedaan?

Een kwarteeuw

Ja, nog een volledige dag en het is zover….

Feestje bouwen!! :-)

Werchter, een verslag

Voila, de eerste keer na Rock Werchter dat ik aan mijn computer zit. De maandag nog van jut naar jaar moeten rijden, jut zijnde in Boom en jaar in Schoten. Dit enerzijds om mensen na het festivalweekend thuis af te zetten met hun gerief en anderzijds om belastingsbrief benodigdheden te bemachtigen, in te vullen en te bussen, al wordt deze laatste taak door de ouders opgevangen.
Na al dit over en weer gerij meteen in bed gekropen om er iets of wat toonbaar uit te zien op de werkvloer dinsdag. Die dag ben ik na het werk meteen naar een BBQ van mijn geliefkoosde studentenclub gereden om daar dan nog een zo ruim mogelijk stuk van TD mee te pikken. Kort genoeg om de volgende dag weer enigszins uitgeslapen op bureau te verschijnen.
Vandaag dan bij de mama en de papa, én de broer, gaan eten, waar ik bijna in de zetel in slaap ben gevallen. En nu nog even een uurtje gevonden om op mijn toetsenbord te tikken. Heh.

Maar, anyway, over Werchter nu. Het festival was, zoals steeds, zeer geslaagd. Wat kan er nu fout gaan met een weekend luieren op een weide, met een aantal muziekgroepen om u, en vooral ook woohoow, tegen te zeggen.
Het was wel wat aanpassen. De ambetanterikken van de organisatie hebben heel de setting van de wei veranderd. Ik liep constant naar drank- of eetkraampjes waar er geen waren en zo. Maar op zich, staan ze nu eigenlijk wel beter, dus daar geen klagen over.
Ook ben ik weer blij dat de parkings dit jaar weer zeer vroeg open zijn gegaan, waardoor wij snel konden parkeren en woensdag al een feestje bouwen!

De donderdag is plankie ons zeer goed van pas gekomen met het verhuizen van al het gerief. En dit jaar heeft hij het niet begeven. Hij is nu aan het uitrusten voor volgend jaar.
Ook een goede hulp was het weer. Als het al eens begon te regenen was het gedaan tegen dat je je regenjas of -poncho aanhad. Wat heel iets anders was dan de voorspellingen.
En het was ook leuk om vrij veel bekend volk tegen te komen. Sommige waar ik vorige jaren mee naar Werchter ben gegaan, anderen kom ik elk jaar wel eens tegen en ook een paar verrassingen. Zo had ik bijvoorbeeld niet gedacht familie tegen het lijf te lopen. Alles kan op Werchter.

Als ik het al moet hebben over minpunten, dan zou dit de sfeer op de camping zijn, die iets minder was dan andere jaren.
En de free gadgets waren ook minder talrijk. Voor dat we het wisten, hadden we alle kraampjes al gedaan. Maar ik heb toch een bandana of twee, een StuBru incognitobril, een Petten Bloot!-pet, een HUMO opspeld-badge en hoedje mee terug!
Vooral het catch-a-flight kraampje was flauw. Vorig jaar stond dat constant barstens vol volk, omdat je er een vliegtuigreis kon winnen. Dit jaar was het terug, en er was geen volk, dus ik dacht: let’s give it a try! En warempel, ik pakte de vallende stok en dacht voor de tweede maal een vliegreis te hebben gewonnen op werchter! Maar moest het stellen met de eerste bandana…

Verder dus een leuke Werchter. Over de kwaliteit van de optredens ga ik het niet teveel hebben - omdat ik daar gewoon te weinig van ken - maar ik geef toch mijn persoonlijke top vijf:

 1. Faithless
 2. The Chemical Brother
 3. The Killers
 4. Kaiser Chiefs
 5. Kings Of Leon

En ook een sfeerprijs voor de zatte Lily Allen, die haar valling probeerde te bedwingen met Jägermeister en sigaretten (?!). En naar het einde toe gaf ze zelfs de security de opdracht een festivalganger door te laten om op het podium verder te feesten, met een didgeridoo in de hand en de andere hand af en toe op Lily Allen haar kont. De profiteur.

Andere toppers waren:

 • de ruime plaats op camping A1 omdat iedereen op de luxe-A2 wil zitten (en elke dag een kilometer wandelen naar de weide)
 • het grotere aantal mensen met vuilzakken die rondliepen om het terrein iet of wat proper te houden. Helaas, goede poging, maar nog steeds een druppel op een hete plaat.
 • Asfaltkonijnballonnen!
 • de friet met stoofvlees, die zowaar nog beter was dan vorig jaar
 • propere wc’s! Op de weide wel te verstaan, niet op de camping, waar de organisatie het na anderhalve dag is afgebold. Ok, je moest niet meer betalen, maar je durfde er haast niet meer op te gaan zitten en had geen wc-papier. Bedankt dus aan de WC-madam die er elk jaar op eigen houtje staat, er voor zorgt dat je een echt propere toilet hebt en minder geld vraagt. Ik hoop dan ook dat veel mensen haar petitie getekend hebben, want een of andere hoge piet wil haar daar weg.

Ohja, nog een tegenvaller te melden: een festival is duur als ge uw ticket kwijtspeelt tijdens het aanschuiven om binnen te gaan en er een nieuw moet kopen op de zwarte markt. Ik vermoed gestolen uit mijn achterzak - jaja, ik weet het, had het daar niet moeten steken, maar toch.
Laat ik nu niemand meer horen die Werchter te duur vond hé!

Maar enfin, it’s only money. Ik heb mij goed geamuseerd, en ik hoop voor u van ‘t zelfde. Of ge nu thuis zat of ergens anders.

Iemand?

Ik sta hier in de proximus stand op de weide van Werchter en ik ga een pintje halen, moet ik voor iemand iets meebrengen?

We zien elkaar aan de derde boom.

Joe!

Laat het festival maar komen

Wij zijn weg, tot de maandag! Of laat ons eerlijk zijn: ten vroegste dinsdag :-)

Feestje bouwen!!!!!