Hallo iedereen

Neen, het is niet mijn bedoeling terug te beginnen bloggen. Die periode licht achter mij.

Maar er zijn anderen die er wel zin in hebben. Daarmee kondig ik met blijdschap een nieuwe blogger op Cafe Swa aan: mijn ex-schoonzus!
U vindt haar blog op http://tesske.cafeswa.be. Ik verwacht dat ze niet heel regelmatig gaat posten, maar dat het wel leuk om lezen zal zijn.

Tesske, geef er een lap op!

Nieuwe blogger in’t land

Aha, toch nog een post! Dat had ge niet verwacht hé! (denkt plots aan Bart De Pauw in Buiten De Zone).

Aangezien CafeSwa open blijft, moet er hier wel iets gebeuren hé. Anders zouden al die mensen die mij als homepage hebben gezet en blijven wachten tot er iets gebeurd, wel eens een ingebrand scherm kunnen krijgen.
Daarom is er een nieuwe blogger op CafeSwa. Iemand anders die u zal proberen te entertainen. U kent haar misschien al vanuit de comments of van de plaats naast mijn zeide die ze meestal opvult. Het gaat namelijk om mijn lieve schattebol: smiley!

U vindt al haar advonturen, gevoelens en weet ik wat nog allemaal dat ze voor ons in petto heeft, op http://smiley.cafeswa.be. Dat is http://smiley.cafeswa.be. Bookmarken en RSS-subscriben die handel!

Veel succes schattie! Ge hebt in ieder geval al zeker één lezer!

Geen blogger

U had het al kunnen afleiden uit de post-frequentie de laatste maanden. Ik heb na een jaartje bloggen voor mijzelf de conclusie getrokken dat ik geen blogger ben. Het zit er niet in.
Veel mensen hebben mij van in het begin gezegd dat je na een tijd automatisch dingen tegenkomt waarvan je denkt “dat ga’k op mijn blog zetten”. Wel, ze hebben honderd procent gelijk. Alleen komt het er bij mij zelden van die dingen daadwerkelijk erop te smijten. Ik moet mij er steeds toe dwingen om wordpress te openen en op te schrijven wat ik in gedachten heb. Dus, ja, is het ook logisch dat er na een tijd minder en minder posts komen.

Vandaar dus mijn beslissing om het bloggen aan de kant te schuiven. Misschien niet voor altijd, wie weet, maar in ieder geval voor nu. Wie weet komt er binnenkort of lang iets anders in de plaats, we zullen zien. CafeSwa blijft in ieder geval geopend.

It was fun while it lasted. Thanks for listening en misschien tot nogeens.

Chriske.

Opgegradueerd

Voila, u kijkt nu naar WordPress 2.3.1 (Voor zij die het nog niet eens in Keulen horen donderen: WordPress is de software die ervoor zorgt die achter deze, en achter bijna elke blog, steekt. En zonet heb ik dus de nieuwste versie ervan geïnstalleerd). Update verlopen zonder enig probleem.

Buiten dat mijn categorieën in de linkerzijbalk verdwenen zijn. Maar aangezien ik deze toch wou vervangen door tags, is dit niet echt een probleem.
Dat is trouwens ook de reden van de upgrade. Ik wou tags gaan gebruiken. En bij de zoektocht naar een plugin daarvoor, kwam ik te weten dat dit in versie 2.3 native is ingebouwd. Fijn! Dus dan hebben we maar een upgreedje uitgevoerd.

En net zoals bij special effects in een film: hoe minder u er van merkt, hoe beter!

Niets

Omdat ik nu vandaag eens niets te zeggen heb en dat ook graag wou mededelen.

Dus in deze post: noppes, geen sikkepit, rien de knots en nougabollen.

Nog minder zelfs.

En wie daar niet tegen kan, post maar lekker niets terug in de comments.

Next

Gisteren viel mij op dat bij het lezen van posts, ik vaak dezelfde handeling doe.
Ik moet een of ander programma of procedure starten die even duurt. Dan open ik mijn feedreader, in mijn geval Google Reader, neem de eerste ongelezen post, open deze in een nieuwe browser-tab en sluit de feedreader.

En ik bedacht mij dat ik dit beter kon automatiseren. Met Greasemonkey of zo. Gewoon één knop om de volgende post te openen. Dit zou zeker handig zijn, aangezien Google Reader, voor mijn doen, te traag laadt en ik daar telkens op moet wachten voor één post te lezen.
Vandaag ontdek ik dat ik mijn moeite kan sparen. Het bestaat al! Het zit gewoon klaar voor gebruik in de Goodies sectie van de Google Reader Settings. De Next bookmarklet. Gewoon naar de bookmarks slepen en klaar is swa.

Je kan zelfs een Next bookmark maken voor een specifieke tag - die dingen waaronder je blogs kan categoriseren - wat voor mij perfect was, aangezien ik een tag general heb met dagelijks te lezen blogs.
Dus voila, vandaag is het leven voor mij weer een klik makkelijker geworden!

Geniepige spamlinks

Iedereen heeft daar wel last van. Of het zit in je mailbox, of het komt binnen via je messenger.
Bloggers hebben er op hun manier last van, via de comments. Maar daar bestaan ondertussen - gelukkig! - voldoende plugins voor om die binnen de nodige grenzen te houden.

Waar geen beveiliging op staat, zijn verborgen links in je layout. Hoe komen die daar? Wel die steken mee in de themes die je kan downloaden. Mensen, of beter gezegd louche bedrijven, laten speciaal themes maken of editeren bestaande themes en zetten er verborgen links naar hun website in. Of erger nog, 1×1-pixel frames die andere sites spammen of scripts die mailadressen van commenters uitlezen en gebruiken.
Zo’n dingen kunnen dus echt niet door de spreekwordelijke beugel. Deze bloggers worden onwetend gebruikt als spam-distributeurs.
Hoor ik iemand vingerwijzend zeggen dat de blogger in kwestie de code van zijn layout maar moet nakijken? Mag ik deze er dan op attent maken dat de reden waarom iemand een layout download vaak is dat hij er zelf geen kan maken en dus ook niet de code van een bestaande layout kan inspecteren.

Wat ik dan nog erger vind, is dat wanneer iemand zijn hoofd uitsteekt en begint over het verwijderen van alle gesponsorde themes uit themes.wordpress.net (de grootste collectie van themes op het net), dat deze persoon dan persoonlijk aangevallen wordt door de belanghebbende van deze themes. Dat gaat echt te ver.
Wel ben ik blij dat hij daar niet voor terugdeinst en voet bij stuk houdt. En om het zo te zeggen dat hij het ook kan begrijpen: thank you for taking a stand against sponsored themes and sticking to it, Matt!

Via 7 seconden.

PS: lezers van deze blog mogen gerust zijn dat op CafeSwa geen gesponsord theme gebruikt wordt dat met hun gegevens kan rommelen of hun PC attakeren. De layout die hier draait is door mijzelf in elkaar gestoken, dus u kan op uw twee oren slapen, al is dit laatste geen verplichting.