Hallo iedereen

Neen, het is niet mijn bedoeling terug te beginnen bloggen. Die periode licht achter mij.

Maar er zijn anderen die er wel zin in hebben. Daarmee kondig ik met blijdschap een nieuwe blogger op Cafe Swa aan: mijn ex-schoonzus!
U vindt haar blog op http://tesske.cafeswa.be. Ik verwacht dat ze niet heel regelmatig gaat posten, maar dat het wel leuk om lezen zal zijn.

Tesske, geef er een lap op!

Nieuwe blogger in’t land

Aha, toch nog een post! Dat had ge niet verwacht hé! (denkt plots aan Bart De Pauw in Buiten De Zone).

Aangezien CafeSwa open blijft, moet er hier wel iets gebeuren hé. Anders zouden al die mensen die mij als homepage hebben gezet en blijven wachten tot er iets gebeurd, wel eens een ingebrand scherm kunnen krijgen.
Daarom is er een nieuwe blogger op CafeSwa. Iemand anders die u zal proberen te entertainen. U kent haar misschien al vanuit de comments of van de plaats naast mijn zeide die ze meestal opvult. Het gaat namelijk om mijn lieve schattebol: smiley!

U vindt al haar advonturen, gevoelens en weet ik wat nog allemaal dat ze voor ons in petto heeft, op http://smiley.cafeswa.be. Dat is http://smiley.cafeswa.be. Bookmarken en RSS-subscriben die handel!

Veel succes schattie! Ge hebt in ieder geval al zeker één lezer!

Geen blogger

U had het al kunnen afleiden uit de post-frequentie de laatste maanden. Ik heb na een jaartje bloggen voor mijzelf de conclusie getrokken dat ik geen blogger ben. Het zit er niet in.
Veel mensen hebben mij van in het begin gezegd dat je na een tijd automatisch dingen tegenkomt waarvan je denkt “dat ga’k op mijn blog zetten”. Wel, ze hebben honderd procent gelijk. Alleen komt het er bij mij zelden van die dingen daadwerkelijk erop te smijten. Ik moet mij er steeds toe dwingen om wordpress te openen en op te schrijven wat ik in gedachten heb. Dus, ja, is het ook logisch dat er na een tijd minder en minder posts komen.

Vandaar dus mijn beslissing om het bloggen aan de kant te schuiven. Misschien niet voor altijd, wie weet, maar in ieder geval voor nu. Wie weet komt er binnenkort of lang iets anders in de plaats, we zullen zien. CafeSwa blijft in ieder geval geopend.

It was fun while it lasted. Thanks for listening en misschien tot nogeens.

Chriske.

Tijd

Het wordt eens tijd om hier terug iets te posten, vindt u ook niet?
En het belangrijkste dat ik kan zeggen is: excuses. Onder meer voor het verwaarlozen van deze blog voor drie weken. Maar ook voor de technical-problems-boodschap die blijkbaar menige weken op www.cafeswa.be stond. Deze is er op gezet toen ik met dit probleem worstelde en is er door pure vergetelheid nooit afgehaald. Excuses dus.

Waarom ik deze blog de voorbije periode niet heb aangeraakt, daar ga ik u niet mee lastig vallen. Er is iets wat ik niet had en dat wil ik er nu ook niet insteken.

Dus ga ik nu gewoon schaamteloos voort met posten. En in de kerstmis-spirit hoop ik dat u het stille moment simpelweg door de vingers ziet en net als ik doet alsof er niets gebeurd is.

Tot de (hopelijk zo snel mogelijke) volgende dus!

Opgegradueerd

Voila, u kijkt nu naar WordPress 2.3.1 (Voor zij die het nog niet eens in Keulen horen donderen: WordPress is de software die ervoor zorgt die achter deze, en achter bijna elke blog, steekt. En zonet heb ik dus de nieuwste versie ervan geïnstalleerd). Update verlopen zonder enig probleem.

Buiten dat mijn categorieën in de linkerzijbalk verdwenen zijn. Maar aangezien ik deze toch wou vervangen door tags, is dit niet echt een probleem.
Dat is trouwens ook de reden van de upgrade. Ik wou tags gaan gebruiken. En bij de zoektocht naar een plugin daarvoor, kwam ik te weten dat dit in versie 2.3 native is ingebouwd. Fijn! Dus dan hebben we maar een upgreedje uitgevoerd.

En net zoals bij special effects in een film: hoe minder u er van merkt, hoe beter!

Uitstel maar geen afstel

Ik vrees dat ik mijn zelf opgelegde deadline niet halen. Tot mijn grote spijt.

De laatste week heb ik mij bezig gehouden met het onderzoeken hoe ik mijn idee het beste kan impelementeren. En ik vond de perfecte software, die alles bevat wat ik wou doen voor de tweede fase van het cafe.
Dus, bingo! Meteen gaan testen. Eerst locaal, geen success. Het bleek niet locaal te kunnen draaien.
Dan maar live. Sommige mensen zullen het “Cafe Swa is tijdelijk neer voor ontwikkeling”-scherm gekregen hebben, terwijl er achter de schermen vanalles getest werd - oei, dat klinkt wel heel groots als ik het zo nalees.

Maar zelfs dat lukte niet. Bleek dat er bepaalde configuraties moesten gewijzigd worder door mijn hosting. Dus overentweer gemail met de mensen van one.com. Waarvan ik kan zeggen dat ze een zeer snelle support hebben, elke mail werd binnen de twee uur beantwoord.
Teleurstelling overviel mij wanneer ik vernam dat one.com geen individuele configuraties toelaat. Ik kan hun standpunt wel begrijpen. Maar toch, het dwarsboomt mijn plannen met een hoek van 85 graden - 90 zou overdreven zijn.

Even nadenken leidde mij tot twee opties: ofwel probeer ik het packet dat ik wil gebruiken, aan te passen, zoadat het wel werkt; ofwel zoek ik een andere hosting.
Aangezien het tweede iets makkelijker is, en op lange termijn misschien het interessantste, ben ik op zoek gegaan.
Allerlei mailtjes naar webhosting bedrijven hangen rond in cyberspace, vragend of zij mij kunnen bieden wat ik nodig heb. Mensen die een goede en goedkope hosting kennen, mogen deze altijd achterlaten in de comments.
Als een van deze tot een positief antwoord leidt, dan zal ik one.com goeiedag zeggen. Het is een goede hosting, waar ik zeer tevreden over ben, ze kunnen mij enkel niet geven wat ik vraag.

Dus, op dit moment ben ik aan het wachten op nieuwe hosting, en wanneer ik dat niet vind, moet ik dus een software packet gaan herschrijven. Vandaar dat ik dus volgende week onmogelijk zal kunnen halen om fase klaar te hebben.
De plannen staan dus voorlopig op pauze. Wat niet wil zeggen dat er in de hersenpan niet verder mee gespeeld wordt!

CafeSwa

Ik heb het genoeg uitgesteld. Er zal altijd wel te weinig tijd zijn, of iets dringender. Als je iets wil doen, moet je dat gewoon doen.
Dus vanaf nu begin ik te bouwen aan fase één twee van CafeSwa.

Verwacht dus maar iets wereldschokkend, waarvan uw kleindochter nog gaat spreken dat haar grootvader het nog heeft meegemaakt! Om dan waneer het er staat enorm teleurgesteld te zijn, dat het dat maar is. En dan kan ik alleen maar zeggen “wat had ge verwacht, ik ben maar een klein boggertje en het warm water was al reeds uitgevonden”.

Maar, ik kondig hier niet alleen aan dat ik ga beginnen. Ik ga er ook meteen een deadline tegen aangooien, om mijzelf wat onder druk te zetten. De eerste tweede fase moet af zijn voor het strandfeest.
Damn, nog maar een kleine drie weken, dat haal ik nooit!