Update

Wat u gemist heeft (moest u de voorbije weken op een andere planeet hebben geleefd en enkel deze blog gevolgd zou hebben):

  • Er is een regering. Alleja. Eigenlijk vat www.iseraleenregering.be het het beste samen.
  • Wij hebben eindelijk een eetkamer gevonden naar ons goesting. Tafel, stoelen en kast. Reeds volledig in elkaar gevezen, en de lege IKEA dozen zijn ook al uit de living buitengewerkt.
  • Justine is Sportpersoonlijkheid van het jaar geworden.
  • Er staat een kerstboom ter huize cafeswa. (u mag allemaal meezingen: ik heb een boom, ik heb een hele mooie splinternieuwe boom, met lichtjes en met ballen o zo mooi, …)
  • Clopin heeft een filmpje gepost dat wat aandacht verdient. Bekijk het gewoon een keer en trek zelf uw conclusie.
  • Mijn werkgever doet zoals elk jaar de boeken toe voor twee weekjes en ik heb dus congé.
  • Germinal-Beerschot staat vierdes (4!) in het klassement met de winterstop en laat Anderlecht achter zich met zes (6!) punten verschil.
  • Morgen is het kerstmis en dus vanavond kerstavond.

En over dit laatste heb ik u nog hetvolgende te wensen: een zeer warme en gezellige avond met uw vrienden/familie. Laat u niet wijsmaken dat kerstmis alleen maar commerce zou zijn. Het is een gevoel in uw hart, een kinderlijke warmte. Geniet ervan.

Plastieken zakjes

Geen plastieken zakjes meer in supermarkten, woohoow!
Dat vind ik er toch van.

In ‘t begin dacht ik dat het een initiatief van alleen Delhaize was. Een bedrijf dat op zichzelf iets doet voor het milieu. Ik vond de supermarktketen meteen drie keer zo sympathiek.
Later vernam ik dat de overheid er ook een hand in heeft en dat er meerder (alle?) supermarkten hun wegwerpzakjes bannen. Nog beter dus!

Niet alleen voor het milieu, maar ook voor mijn kast. Die puilt na een half jaartje al uit van de plastiek zakken. Ik neem ze mee als ik ga boodschappen doen, steek ze in de vuilbakken, enz. Maar ik krijg die dingen niet opgebruikt tegen het tempo dat ze binnenkomen. En ja, ik smijt nu eenmaal niet graag dingen weg die nog bruikbaar zijn.
Zo ben ik dus dubbel dankbaar voor deze maatregel.

Maar wat hoor ik nu op ATV? Dat er mensen ontevreden zijn hierover. Met opmerkingen als “‘t is toch wel ambetant” en “als ge nu is een keer wat teveel koopt en ge hebt maar één zakje bij”.
Hoeveel moeite is het om een eigen zak, doos of bak in uw auto te steken voor je naar de winkel gaat? En als je het dan vergeet, bieden meeste supermarkten nog steeds een vorm van wegwerpzak aan tegen goedkope prijs.
Nogeens chapeau voor Delhaize die voor deze gevallen een milieuvriendelijke versie van de wegwerpzak heeft ingevoerd.

Maar het word nog erger. Er is zelfs iemand die acties op touw zet om deze milieu verpestende zakken terug te brengen. Ik ga de kerel niet meer aandacht geven door naar hem te linken of de naam van zijn actie te vermelden, maar ik kan enkel concluderen dat de persoon te lui is om een eigen zakje mee te nemen en te gierig om er een te kopen.

Een Effie voor A

Zonet op ATV gehoord dat de welgekende A-campagne van Stad Antwerpen een gouden Effie heeft gewonnen. Dit is een prijs die creativiteit en efficiëntie van een publiciteitscampagne beoordeeld en beloont. Of om het in hun eigen woorden te zeggen “EFFIE beloont reclame waarvan bewezen wordt dat deze werkt op de markt: creatieve reclame die de doelstellingen heeft bereikt of overtroffen”.
Naast de gouden Effie, sleepte LDV United, die de ‘t Stad is van iedereen campagne bedacht hebben, ook nog de publieksprijs in de wacht. Mooi gedaan.

Het is ook de allereerste keer dat een campagne voor een niet-commercieel bedrijf - de overheid - voor deze award zelfs nog maar genomineerd is geraakt.

Persoonlijk ben ik het volledig met de keuze eens. Het was, en is, een zeer leuke en originele campagne die het stad, terecht, in positief daglicht zet. En dankzij deze prijs, kan ik nogmaal uit volle borst zeggen:

Ik hou van A

Geen paniek

De Gazet van Antwerpen (hun website) brengt bevestiging en opluchting. Er is inderdaad geurhinder vastgesteld en er is geëvacueerd. Maar enkel in het Hof van Beroep. Iets van een stank uit de toiletten - is dat niet altijd zo?

Dank u aan collega Els die mij via via zo snel van dit nieuws op de hoogte bracht.

Maar dus, het is weer allemaal veilig, u kan gerust van sinksenfoor komen doen!

Kan ik naar huis?

Via via verneem ik hier zonet dat er een MIP (Medisch InterventiePlan) afgekondigd zou zijn aan de Waalse Kaai. U weet wel, daar waar de sinksefoor staat. En u weet wel, daar waar ik vlak in de buurt woon…

Ik verneem dingen als dat er een vreemde geur zou zijn, dat er een tiental mensen onwel zouden geworden zijn. Men vraagt mij in welke richting de wind staat (ik werk ook niet zo ver daar vandaan).

What’s true, what not?

In ieder geval, wij waren van plan vanavond bij mijn ouders te gaan eten. Daarna zullen we wel zien wat er van aan is.

De geen-donorshow

De omstreden donorshow (via copin), die naast de politiek, ook de internationale pers heeft gehaald, is vandaag - welja gisteren - in de ether gegaan in Nederland.
Groot was de verbazing toen op het einde van het programma, alles opgezet spel bleek te zijn.

De zieke vrouw, die haar nier zou afstaan, was een actrice. De drie kandidaten waren echte nierpatienten en waren van in het begin in het complot betrokken.
Waarom? Vraagt u zich af? Wel, eenvoudig. Het was een zeer geslaagde manier om de tekorten bij de orgaan- en vooral niertransplantatie in de kijker te zetten.

Proficiat BNN, dit noem ik nu eens een geslaagde campagne. En voor een heel nobel doel. Een fantastische manier om dit probleem naar de kijker te brengen.
Dus kom op allemaal, geef jezelf op als donor.

Grid.org stopt

Jeps, na zeven jaar een van de grootste en bekendste grids ter wereld te laten draaien, hebben ze deze middag de jobs stopgezet. Het destijds grootste en ambieuste project op het net ooit, is niet meer.
De servers blijven nog wat draaien, om iedereen met een notification message op de hoogte te brengen dat het project gestopt is. Maar dan is het definitief afgelopen.

Voor zij die grid.org niet kennen: het waren de eersten die het nut inzagen van een wereldwijd grid van computers die tesamen een opdracht uitvoeren. Je kon gratis een client downloaden die op de achtergrond of als screensaver draaide. Deze kreeg dan taken binnen, voerde ze uit en stuurde het resultaat terug.
Hun gekendste project was het Cancer Research Project, waarbij moleculen gescand werden op zoek naar een medicament tegen kanker.

Voor diegene die uit de lucht vallen en bij zichzelf denken “hey, spijtig dat ik daar nu maar eerst over hoor, ik had mijn P.C. ook wel willen inzetten daarvoor” kan ik doorverwijzen naar Compute Against Cancer of fightAIDS@home. Of naar een van de andere links waar grid.org naar verwijst in hun afscheidsbericht.