Zoektocht muziekkoopsite on hold

U wist al dat ik op zoek ben naar een site of programma waarmee je muziek kan kopen. De vereisten blijven:

  1. legaal
  2. voldoende populaire Rock/Pop artieste en liefst ook Vlaamse;
  3. linux-compatibel.

Wel, door een link van Clopin enkele dagen geleden, kan deze zoektocht nu even wachten. I’m using Deezer now! And I’m loving it!

Eigenlijk had ik jaren geleden al een soortgelijk idee. Maar je kent dat, een idee hebben is één, het doen ongeveer drieduizend vierentachtig.
Welk idee, vraagt u? Wel, de makers van Deezer vatten het het beste samen:

Our concept is simple:
- Give consumers a full and free access to all their favourite songs
- Pay artists and their producers through a revenue share based on our advertising revenues
- Help discovering new artists through a wide audience

En al bevat de site nog kinderfoutjes, hij mag er best wezen.
Dus een welgemeend danku aan Daniel Marhely and Jonathan Benassaya, die dit spel in mekaar hebben gestoken. Al was ik wel eerst met dat idee, hé! ;-)

Aha, muziek!

Mijn gebeden zijn blijkbaar aanhoord.

Danku Amazon.com!

UPDATE: natuurlijk ging ik dit meteen proberen, maar tot mijn grote spijt (en beetje ergernis) kreeg ik bij mijn eerst poging dit te zien:

Amazon MP3 Purchases are limited to U.S. customers

Niet voor mij dus :-(

Geef mij muziek

Na een lange tijd windows, ben ik terug overgeschakeld naar linux. Ok, ik kan een aantal applicaties niet draaien, maar de omgeving ligt mij beter. Je kan meer aanpassen of aan dingen prutsen, maar vooral: er is een command-line, wat voor een toetsenbordman als ik een heus pluspunt is.

Maar ik heb een probleem. Zoals sommigen wel weten, doe ik zo veel mogelijk legaal (nog een reden om linux te prefereren). Zo wil ik ook mijn muziek legaal aankopen.
Geen probleem, zegt u, gewoon naar de Music Store van Apple gaan?
Ja, maar deze kan je enkel gebruiken via iTunes, en daar wringt het schoentje. Er is namelijk nog steeds geen versie voor linux beschikbaar.

Ik heb al geprobeerd iTunes voor windows te installeren met wine, maar ben daar niet in geslaagd.
Ik heb ook al gezocht naar websites waar je mp3s kan kopen, maar geen gevonden. Ligt het aan mij, of zijn er veel minder dan je zou verwachten?

Dus nu een vraag aan iedereen daarbuiten: kent u een linux progje dat kan connecteren met de iTunes Music Store of een variant daarvan, of kent u een website waar je mp3s kan kopen? Of kent u iemand die zo’n programma of website kent? Laat dan graag een woordje vallen in de comments.

Iemand?

Flower Power

Een opgelapt busje, met hier en daar wat roestvlekken. De sloten van de deur hebben hun functie al reeds jaren geleden opgegeven. Bij het instappen moet je over de bestuurszetel klimmen om achterin te geraken. Een wel uitgeruste slaapplek achterin, die nog met regelmaat gebruikt wordt. In de lucht, een vage cannabisgeur. Onder het bed, een set zelf-ingebouwde speakers. Naast het bed, tegenover een zorgeloze man met lang onverzorgd haar, op een klein bankje, zat ik.
En ik dacht bij mezelf: van wie kan ik nu beter gitaar leren, dan van deze uit de sixties weggeplukte hippie?

Yep, daar ben ik door het cadeaus van mijn vriendin, verzeild geraakt. De initiatieles gitaar bleek met deze fantastishe persoonlijkheid te zijn. Ik voelde me meteen in het tijdperk van de Beatles en de Stones (al heb ik die tijd nooit zelf meegemaakt).
Het effect werd alleen groter toen ik Obladi-oblada probeerde te spelen, terwijl hij naar buiten zijn problemen met de wet moest oplossen met de politie.

Neen, ik zuig dit niet uit mijn. Het is exact zo gebeurd, en het was een zeer leuke ervaring. En de man, een zeer toffe gast trouwens, kan een fameus stukje gitaar spelen.
Ja, als ik nogeens wat begeleiding nodig heb op mijn zoektocht naar zelfgemaakte gitaarmuziek, dan weet ik wie ik zal bellen.

Where’s the feeling

Dankzij mijn lieve schat haar cadeau voor mijn verjaardag, ben ik begonnen aan een idee dat al even broed.
Het was eigenlijk een idee van het zou leuk zijn om te doen, maar nooit echt met de ambitie om er daadwerkelijk aan te beginnen.
Blij dat ik dus was met haar cadeau. Iets dat je aanzet om een stille droom te verwezenlijken, wat kan je meer wensen?

Dus ik ben er dan ook mee begonnen. Een gitaar geleend van mijn schoonvader en dan met het leerboek dat ik van mijn schat gekregen heb, proberen noten uit dat ding te krijgen.

Na drie weken ben ik al een beetje gevorderd. De akkoorden G en D7 lukken ondertussen en qua noten kan ik al een volledige toonladder spelen.
Nu probeer ik het C-akkoord niet te laten klinken als een kruising tussen een gesprongen rekker en een kapotte fietsbel. De G7 daarentegen is mijns inziens enkel mogelijk als je drie handen hebt. Als ik het eindelijk gespeeld krijg, heb ik meteen een kramp in mijn hand.

Wat mij op hetvolgende brengt. Wist u dat gitaar spelen pijn kan doen?
Vooral aan je vingertoppen. Ik speel elke dag een half uurtje, en ben ondertussen het gevoel kwijt in het puntje van mijn ring- en wijsvinger. Wat verschrikkelijk vervelend voelt, als je de volgende morgen op je toetsenbord begint te tokkelen.
Gelukkig weet ik dat de gevoelszone nog niet dood is, want als ik terug gitaar begin te spelen, doen ze weer allebei pijn.

Maar ja, dat zal erbij horen zeker?

Ode aan ‘t Stad

ATV is weer aan iets begonnen. Dat is wat ik dacht toen ik enkele weken geleden een van de eerste uitzendingen van Ode aan ‘t Stad zag.
Ze zijn op zoek naar een nieuw lied voor Antwerpen, dat het gekende Aantwaarpe gaa zé gaa veur maa moet vervangen. Een leuk initiatief, ik zeg geen neen tegen mooie liedjes over deze mooie stad.
Maar de eerste lading liedjes die ik zag - of beter: hoorde - liet te wensen over. Plagiaat all over the place, af en toe vals, etc.

Maar, nu deze zondag zag ik bij het nogmaals op zoek gaan naar een deftig tv-programma in de zomer, weer een uitzending en hoorde een echt mooie stadsode. In Antwerpse stijl met een zuiver Antwerps accent, echt zoals het hoort.
Ik heb er geen audio of videostukje van kunnen vinden op het web, maar als u ooit Antwerpen van Halfzeven Donker (voor zover ik het juist heb verstaan) tegenkomt, kan ik u zeker aanraden het eens te beluisteren. En dit is wat ik mij nog van het refrein herinner, en wat dus waarschijnijk niet helemaal correct is:

Antwerpen ‘k voel mij goed in uw schoot,
ik blijf bij u, dat blijft zo tot m’n dood.
Antwerpen, ge zijt voor mij een diamant van een stad
ik kus m’n twee pollekes voor wa’k al heb gehad

U weet dus waar u mij volgende zondag kan vinden…

Dom en blond

Het is een cliché zo groot als frankrijk, maar als je er een paar extreme exemplaren van probeert te interviewen, kan het soms tot leuke entertainment leiden. Die meisjes moeten toch heel veel moeite hebben gedaan om zo dom te worden, niet?

Tnx Mawa.