Voetbal: schot scheert de paal

Schot scheert de paalEen visioen dat gewoon moest gephotoshopt worden.
 

 

Low-tech plassen

Waarom van die ingewikkelde high-tech uitvindingen met sensoren en al? (die blijkbaar ook nogeens plagiaat blijken)

Je kan het ook heel eenvoudig houden.

8 Minuten van 3e klasse

Na een seizoen dat zeer slecht begonnen is - wat u mag lezen als alle wedstrijden verliezen - en dat vooraf gegaan werd door een nog slechter seizoen - wat u mag lezen als degradatie uit 3e nationale - heeft Urbain Spaenhoven het klaargespeeld onze ploeg uit het dal te halen en ons zelfs helemaal tot aan een eindrondeplaats te brengen. Waarvoor dank.

Dus eindronde spelen. En ja, Rupel Boom won ook deze wedstrijden, met zelfs een glansrijke 2-4 overwinning in de halve finale.
De finale werd vandaag gespeeld. Tegen La Louviere, een naam die ons allen redelijk deed bibberen.
Zo bleek ook op het veld, onze spelers hadden even tijd nodig om de zenuwen kwijt te geraken, er hing immers veel van af. Winst bracht ons immers terug in 3e klasse, terwijl verlies een tweede seizoen, op rij, in vierde zou betekenen. En u weet het, of u weet het niet, maar dit laatste wil ook zeggen dat onze jeugd niet meer nationaal mag spelen, wat een serieuze stap terug is.

Dus er hing heel veel van af, en dat merkte je, aan spelers én aan supporters. Wat normaal gezien een uitbundige bende is, stond nu kaarsstil (nieuwe woorden zijn altijd leuk).

Maar na een goed kwartiertje ging het beter en beter. Er kwamen aanvallen van onzentwege en af en toe een kans. En jawel, uiteindelijk zelfs een goal! Een fraaie zelfs, zo uit het boekje. Het stadion barste los. Mijn moeder, die een kilometertje verderop rustig thuis in de tuin zat, werd abrupt verstoord door een geluidsgolf en vroeg zich af wat er gebeurd was. Feest alom dus.

Een tweede goal bleek te moeilijk, al kwamen we vaak in de buurt.
Dan nadert het einde van de wedstrijd. Je staat 1-0 voor, dus winst is binnen handbereik.
Regelmatig de klok op het scorebord checken. De 75e minuut. De 78e minuut. De 79e minuut. De 80e minuut. Nog steeds de 80e minuut.
En dan plots. alles aan diggelen. In de 82e minuut een hoge bal langs de achterlijn. Super-Jo Engelborghs, aan wie we door een paar wereldsaves te danken hebben dat we op dat moment nog geen tegengoal geslikt hadden, springt naar de bal. Ik houd mijn hart vast. Hij mist, de bal land in de voeten van een spits. En daar staat de 1-1.

Ik troost mijzelf met de gedachten dat het nog maar een kleine tien minuutjes te spelen is, en we dus nog een hele verlenging hebben om tegen te scoren. De ploeg, echter, blijkt meer in zak en as te zitten. Door de teleurstelling zakt de organisatie even weg. Met als gevolg, enkele minuten later, de dubbel zo pijnlijke 1-2.
Nog maar anderhalve minuut op de klok. Tegenscoren is niet meer mogelijk. Gedaan met de droom. Geen derde, maar vierde. Geen nationale voor de jeugd.

Spelers vallen neer. Supporters op het veld die schouderklopjes komen geven. Iedere speler even ontroostbaar. Zelfs geen kracht meer om de douches te halen.
Jo, in zijn goal, wordt nog even rechtgeholpen door Urbain, maar zijn blik zegt genoeg. De fantastiche reddingen doen er niet meer toe, die ene flater wel.
Een applaus van de supporters voor het mooie voetbal en de fantastische prestatie. Maar niets helpt. Zak, as en onmacht.
Aan de ene kant van het veld, het feestende La Louviere, aan de andere kant verslagenheid en teleurstelling.

Het zal voor volgend jaar zijn…

PS: ook nog dank aan de steun van de Berchem supporters, die zelfs na de perikelen van het afgelopen jaar, mee komen supporteren zijn. Urbain - ex-trainer van Berchem - zal het graag gezien hebben.

Scheermesjes?

Gisteren natuurlijk uitgebreid de overwinning van den Beerschot gevierd. Pinten drinken en feesten op straat met een DJ die er af en toe zijn djembé bij haalt. Een leuke avond dus.

Natuurlijk komen er op zo’n feestje promo-girls langs met een of ander gratis gadget. Alhoewel die van de Gouden Gids konden verwacht worden, daar het Olympische Stadion - ja, zo noemt het Kiel officiëel ;-) - vol hing met ballonnen in de Lierse-kleuren van deze welgekende telefoongids en ook tijdens de rust, voor en na de wedstrijd het publiek geëntertaind werd door zwart-gele promo-girls, a.k.a. cheerleaders.

Maar neen dus, het waren meisjes van BIC die ons meermaals passeerden. Eerst denk je: “oh handig, een stylo kan er altijd bij”, maar dan blijken ze rond te gaan met gratis scheermesjes. Nu vraag ik mij af: hoe veilig kan dit zijn?
Een zatte bende voetbalsupporters en je gaat die allemaal bevoorraden met pas van het fabriek gekomen scheermesjes. We hebben nog even gediscussieerd of er wel degelijk mesjes inzaten, in de blauwe plastieken houders, maar na even inspecteren was het duidelijk dat dit wel degelijk het geval was.
Wie komt op dit idee? Ok, er is, voor zover ik weet, niets gebeurd, maar dan nog? Niet dat ik beweer dat elke voetbalsupporter een vandalistische hooligan is, die meteen zal chargeren als hij een wapen krijgt (wat bewezen wordt door het feit dat er niets is gebeurd), maar je kan toch een beetje voorzorgen nemen, niet?

Club tegen Brugge

Dit vond ik de grappigste wedstrijd van het weekend.

Gisterenavond was ik naar ‘het sport’ aan’t kijken en was maar half aan’t opletten tussen de twee verslagen door. Opeens hoor ik de reporter zeggen “voor de duidelijkheid, deze aan de rechterkant in het donkerblauw zijn de spelers van Club Brugge”. Ik zag naar het beeld en dacht dat dat toch logisch was, tot ik naar de spelers aan de linkerkant keek, want deze hadden ook truitjes van Club aan.

Blijkbaar was de tegenstander, Brussels, de juiste truitjes vergeten - van loempigiteiten gesproken - en moesten daarom in Club-kleuren spelen.
Wat ik vooral grappig was, was het scorebord links bovenaan in beeld, dit vermelde immers “CLU - BRU”, en op het veld zag je inderdaag Club tegen Brugge spelen.

Beerschot!

Pretenderen dat ik iets van voetbal ken, doe ik niet. Maar toegeven dat ik een Germinal Beerschot fan ben wel! En zeker dit weekend!
Het is niet mijn bedoeling om andere ploegen de grond in te boren of mij hier te verkneukelen over de winst van mijn team. Alle respect voor andere ploegen.

Maar na de wedstrijd van vandaag moet u mij toelaten om toch even de zege te vieren: 4-0 tegen het o-zo machtige Brugge! Ze zitten daar echt wel in fameuze crisis.
Misschien krijg ik er nooit meer de kans toe, dus laat mij toe om voor een keer te zeggen: Club wie?

Als je even zonder zit

Creyfs WC-papierMet sponsors en reclame kun je veel geld verdienen, dat wist je waarschijnlijk al. Voetbalclubs maken hier, zoals geweten, veelvuldig gebruik van. Ik heb hier absoluut geen problemen mee. Als ze er geld voor krijgen, mogen ze voor mijn part het WC-papier laten sponsoren.
Germinal Beerschot heeft hier naar geluisterd blijkbaar. Je kan er je kont afvegen met een interim-bureau…