Wij zingen voor A

Nog wat aan’t spelen geweest met mijn nieuw speelgoed. Dit is eruit gekomen:

Voor diegene die niet aanwezig konden zijn of voor zij die al met nostalgie terugdenken, de Gedempte Zuiderdokken op 12 augustus: Recording (3).mp3

Als u goed luistert kan u Clopin, Dikkie en mezelf herkennen. Niet dat we er fier op zijn, maar toch… Op de moment zelf, met 40.000 man, klonk dat wél goed.

Nog niet dood

Het is hier de laatste dagen - ahum, weken - vrij stil. Hoewel het misschien zo lijkt, heb ik mijn verjaardagsweekend wel degelijk overleefd.
Mijn geliefde had het hele weekend gepland, de schat. Met een dag Walibi, een feestje, bezoek aan schoon- en gewone ouders, een voetbalwedstrijd en daartussen tijd om uit te rusten.
Veel cadeaus gekregen, waarvoor dank aan iedereen en ook voor’t komen naar ‘t feestje. Het was gezellig, vond ik toch. En aangezien’t voor mij was, is dat’t bijzonderste. :-)

Wat ik verder zoal heb gedaan?

Wel euhm, gewoon werken en zo. En tijdens de weekends, feestjes bouwen hé, zoals het hoort in de zomer. Zijn de revue gepasseerd:

  • Antwerpen Zingt: altijd leuk, zelfs al had mijn stem het al begeven tijdens Germinal Beerschot - Brugge (met het grote-clubs-krijgen-penalties fenomeen).
  • De Lichtfeesten: met een record van 5km theelichtjes op een rij, dat ik volledig gemist heb.
  • De Bollekesfeesten: meer bepaald Antwerpen Proeft op de groenplaats. Waar ik voornamelijk de bollekes heb geproefd
  • MuseumNacht: het foto-museum viel tegen, nam mij helemaal niet mee naar Hollywood. Alleen de cocktails waren goed, maar wel duur.
    Het Vleeshuis was wel interessant, alwaar ik op een elektronische beiaard heb mogen spelen en we gezien hebben hoe je de Quickstep (niet) moet dansen.

Of er de voorbije weken iets speciaals gebeurd is?
Wel, ik heb een GSM gekocht - eindelijk - die nu al volop in gebruik is. Het is een Sony Ericsson Z710i geworden, waarnaar ik graag zou linken, maar ik geraak niet op de website omdat mijn flashplayer niet werkt. Wat mij meteen tot het volgende punt brengt, namelijk dat ik mijn nieuwe PC helemaal heb moeten herconfigureren. Meer hierover later, als ik er de tijd voor vind.
Verder hebben we een zetel gekocht, jaha! Een hoekmodel dat, om eerlijk te zijn, net iets groter is dan gepland. Maar dat desondanks - weer zo’n leuk woord om te gebruiken - hier toch mooi zal staan (hoop ik dan).
En! Onze reis is eindelijk vastgelegd! Yeps, sinds vorige zaterdag ligt het vast, we gaan naar Kreta! Vraag mij nimeer hoe het dorpje (of stad) noemt, maar ik ben er vrij zeker van dat het ergens in Kreta ligt ;-)

Waarom ik dit nu maar eerst blog?
Wel, geen reden eigenlijk. Het komt er gewoon niet van om ’s avonds de PC op te zetten. Tenzij dan om een of andere installatie te starten. En dan zit ik er ook maar maximum tien minuten aan.
Ik denk regelmatig dit ga ik bloggen, maar het komt er nooit van.
Misschien eens de blog-opties bekijken van mijn GSM - ja, zelfs dat zit tegenwoordig mee in die toestellen. Dan kan ik het bloggen wanneer ik het denk. Maar dan moet ik vooraf wel de kost ervan eens opzoeken.

Voila, dat was de korte samenvatting van de voorbije weken. En wat hebt u zoal gedaan?

Ode aan ‘t Stad

ATV is weer aan iets begonnen. Dat is wat ik dacht toen ik enkele weken geleden een van de eerste uitzendingen van Ode aan ‘t Stad zag.
Ze zijn op zoek naar een nieuw lied voor Antwerpen, dat het gekende Aantwaarpe gaa zé gaa veur maa moet vervangen. Een leuk initiatief, ik zeg geen neen tegen mooie liedjes over deze mooie stad.
Maar de eerste lading liedjes die ik zag - of beter: hoorde - liet te wensen over. Plagiaat all over the place, af en toe vals, etc.

Maar, nu deze zondag zag ik bij het nogmaals op zoek gaan naar een deftig tv-programma in de zomer, weer een uitzending en hoorde een echt mooie stadsode. In Antwerpse stijl met een zuiver Antwerps accent, echt zoals het hoort.
Ik heb er geen audio of videostukje van kunnen vinden op het web, maar als u ooit Antwerpen van Halfzeven Donker (voor zover ik het juist heb verstaan) tegenkomt, kan ik u zeker aanraden het eens te beluisteren. En dit is wat ik mij nog van het refrein herinner, en wat dus waarschijnijk niet helemaal correct is:

Antwerpen ‘k voel mij goed in uw schoot,
ik blijf bij u, dat blijft zo tot m’n dood.
Antwerpen, ge zijt voor mij een diamant van een stad
ik kus m’n twee pollekes voor wa’k al heb gehad

U weet dus waar u mij volgende zondag kan vinden…

Laatste Sinksenfoor

Gisteren de laatste keer naar de Sinksenfoor geweest. En aangezien mijn wederhelft twee gekenden die juist van verlof terugkwamen, is tegengekomen bij de bakker, zijn we maar met z’n vieren geweest.

We hadden niet veel tijd, dus is het geen hele middag of avond geworden, maar gewoon even snel een uurtje. Dus veel attracties doen zat er niet in.
Wel ben ik eindelijk in die boomstammen geweest. Dat is er alle vorige keren niet van gekomen, vanwege het koude weer. En nat worden doe ik enkel graag als het warm is.
En aangezien het dom zou zijn om maar één ding te doen, hebben we snel nog even een andere vliegende en draaiende attractie meegepikt - in de figuurlijke zin! - die ik nog niet had gedaan.

Dus dat was het dan. Kort en krachtig, een goede afsluiter.
Geen smoutebollen of hamburgers meer. Snif. Tot volgende jaar maar weer!

Al hoor ik net op ATV dat er concrete plannen zijn om de sinksenfoor te verhuizen. Dit door alle zagepieten die graag op Het Zuid wonen, maar wel reclameren als er iets te doen is op de Gedempte Zuiderdokken. Wel voor (bijna) al deze mensen: de Sinksenfoor komt hier al veel langer dan jullie er wonen, dus moet je nu niet komen zagen dat hij ‘overlast’ met zich meebreng. Als er iemand moet verhuizen… Ik wacht in ieder geval graag op het volgende jaar (en neem er met plezier de parkeerproblemen en die paar luidruchtigen rond middernacht bij).
Maar, er is iets positiefs aan alles. En in dit geval is dat de verwezenlijking van een jachthaven aan de Zuiderdokken, die enkel mogelijk is als de Sinksenfoor verhuisd.

Paaltjes

Aansluitend op de takelactie van zaterdag, hebben ze op de Amerikalei paaltjes gezet. Paaltjes denkt u?

Wel ja, op de hoeken. Enfin ja, hoeken. Die reusachtige bochten aan elk licht, waar constant auto’s oprijden of parkeren. Wel daar staan nu paaltjes rond. Je kan er nog op met de auto, maar een rijvaardigheidcursus is toch aangewezen.

Ik weet niet of het idee wordt doorgetrokken over alle leien, maar ik ben in ieder geval voor. Het laat duidelijk zien dat het niet de bedoeling is om met uw vierwieler op het trottoir te rijden, zonder de mensen te beboeten. En het staat nog netjes ook.
Maar ik weet niet of ik dezelfde opinie zal hebben, wanneer ik binnen een zevental maanden met mijn fiets op het ijs wegschuif en een paaltje raak.

Takelactie

Zaterdag was het takelactie in de buurt van de Sinksenfoor. Drie takelwagens reden op en aan om voertuigen weg te slepen. Het was een ware lightshow door ons venster.

Maar ik mag wel zeggen dat dit terecht is. Je kan in sommige straten niet meer over of door vanwege de foutparkeerders.
Mensen parkeren in smalle straten, op wandelpaden, op petanque-pistes, op voetpaden, … En dit terwijl er op de kaaien steeds plaats is.
Voor mijn part mogen ze dan een keer takelen.

Hoewel ik het wel een beetje sneu vind voor de onfortuinlijken die hun voertuig niet terugvonden na een avondje kermis. Maar ja, hadden ze maar niet fout moeten parkeren.

Een Effie voor A

Zonet op ATV gehoord dat de welgekende A-campagne van Stad Antwerpen een gouden Effie heeft gewonnen. Dit is een prijs die creativiteit en efficiëntie van een publiciteitscampagne beoordeeld en beloont. Of om het in hun eigen woorden te zeggen “EFFIE beloont reclame waarvan bewezen wordt dat deze werkt op de markt: creatieve reclame die de doelstellingen heeft bereikt of overtroffen”.
Naast de gouden Effie, sleepte LDV United, die de ‘t Stad is van iedereen campagne bedacht hebben, ook nog de publieksprijs in de wacht. Mooi gedaan.

Het is ook de allereerste keer dat een campagne voor een niet-commercieel bedrijf - de overheid - voor deze award zelfs nog maar genomineerd is geraakt.

Persoonlijk ben ik het volledig met de keuze eens. Het was, en is, een zeer leuke en originele campagne die het stad, terecht, in positief daglicht zet. En dankzij deze prijs, kan ik nogmaal uit volle borst zeggen:

Ik hou van A