61% Unionist

Geloof het of niet, maar ik haalde exact het omgekeerde, met trots!

61% Unionist

En u? Separatist of Unionist?

Koekjes voor Ghana

Iemand zin in koekjes?

Meer bepaald deze?

Wel, u kan ze hier nu kopen. Een luttele €7.00 voor een doos (100125gr.) Almond Thins, een doos Butter Crumble én een doos Butter Crips.

Waarom? Wel daarom!
En ook omdat het voor een goed doel is.

Fanny Van Uijtven - vriendin van een collega - zet zich namelijk binnen afzienbare tijd in voor een nobel doel. Zij gaat met enkele medestudenten voor drie maanden naar Ghana om aldaar in een lokaal schooltje een project te verwezenlijken. Alvorens ze daar iets nuttigs kunnen aanrichten, heeft zij, en vooral de Ghanese kindertjes, schrijfgerief en papier nodig. En ook een aantal fietsen, zodat iedereen in de les kan geraken.
Dit gerief zouden ze vooraf met een container ginder willen krijgen. Maar daar is geld voor nodig. Vandaar de koekjesactie!

Dus als u zich vandaag in een gulle bui voelt, of u hebt gewoon énorm veel zin in Jules Destrooper koekjes, laat dan gewoon een mailtje achter op koekjes@cafeswa.be (en ja, ik weet dat dit emailadres hier voor ongeveer drie komma zeven ton spam zal zorgen, maar dit hebben we over voor een goed doel).
Vergeet vooral niet te vermelden hoeveel je wil en een of andere vorm van adresvermelding kan ook zeer handig zijn. En ohja, aangezien ik op mijzelf (nog) geen liefdadigheidinstelling ben, hoop ik dat u het niet erg vindt de portkosten ook op u te nemen?
Wij danken u voor u begrip.

En nu ga ik nog wat koekjes eten.

Overhoord aan het stemhokje

Mannelijke puber: Ik snapte het eigenlijk niet goed. Moest ge nu al die namen aanklikken of wat?
Vrouwelijke puber: Neen, enkel degeen waar ge wilt op stemmen hé.
Mannelijke puber: Aaah, ik heb daar heel den tijd al die namen zitten aanklikken.

En toen heb ik mijn vriendin, die moest bijzitten, nog een kusje gegeven en ben ik doorgegaan.

Professionalisme

Dit is ongeveer het onprofessioneelste telefoongesprek dat ik al met een bedrijf gevoerd heb. Het vond plaats gisteren, vrijdag. U mag de tekst van man gerust met een zwaar Antwerps accent lezen:

Man: Hallo?
Ik: Hallo? Ben ik bij *naam van het bedrijf*?
Man: Ja?
Ik: Ik heb in mijn brievenbus twee papiertjes gevonden over de bezorging van pakjes op de moment dat wij niet thuis waren.
Man: Ja?
Ik: …daar staat op dat ik dit nummer moet bellen voor een afspraak te maken voor de levering van deze pakjes.
Man: Ja… Vanaf wanneer zedde thuis?
Ik: Vandaag nog?
Man: Neenee, in’t algemeen.
Ik: Meestal zo rond zes uur.
Man: En zedde morgen ook thuis?
Ik: Normaal gezien wel.
Man: Dan zalek het proberen morgen te brengen en anders de maandag.
Ik: Euhm, ja dat is …
Man: Goejendag meneer.

En voor de volledigheid: het pakje is vandaag (nog) niet geleverd ;-)

Copyrights, pattenten, …

Ze komen mijn oren uit. Nu weer iets bijgeleerd, copyrights op gebouwen.En dan bedoel ik niet op een of ander gebouwtje dat ergens staat waar je moet voor betalen om het te zien.
Neen, dan bedoel ik gewoon iets in’t openbaar, waarlangs je kan passeren om naar de bakker te gaan.

Frustrerend zijn die dingen gewoon, vraag het maar aan Nicodemus.

Ik begrijp dat als je iets ontwerpt, je er de verdiende eer moet voor kroegen en er een zeker financïele winst mag op doen als het gesmaakt wordt. Maar is er echt geen betere manier dan mensen irriteren en voor alles te laten betalen?
Straks mag ik mijn ogen niet meer opendoen, voor ik mijn portemonnee open doe.

Dag van de verkeershoffelijkheid

Dat is dus vandaag. Al vind ik er niet al te veel informatie over. Het enige dat ik teweten ben gekomen is dat de Responsible Young Drivers een actie houden aan het Montgomery kruispunt in Brussel waar ze folders uitdelen met daarin tips om hoffelijk te rijden.

Ik weet niet welke tips erinstaan, maar laat mij alvast het lijstje aanvullen:

  • rij op de rechterrijstrook als deze vrij is, ook als je “even” verderop het linkerbaanvak moet hebben. Voorsorteren doe je niet 15km op voorhand
  • hou voldoende afstand van je voorganger, niemand houdt van bumperklevers
  • bij een file schuif je aan op het einde, je rijdt er niet links - en zeker niet rechts - naast om op het einde je pinker aan te steken en ertussen te kruipen. Al die mensen moeten wachten, jij ook. En als er niemand tussenhoeft, gaat het voor iedereen sneller
  • hou je rijstrook in de file, die rijstrook ernaast zal je niet de gehoopte 10 minuten winst geven
  • respecteer min of meer de snelheidslimieten, die 10-20km/u sneller levert je maximaal enkele minuten winst op, als je geluk hebt. Maar het jachtig rijgedrag kost je wel enkele dagen van je leven en van de mensen die je opgejaagd hebt onderweg
  • als je in de file staat of je staat te wachten voor een kruispunt, draai je hoof dan eens links en rechts en toon een enorme grote glimlach. Een blij gezicht doet wonderen.

Verder wens ik u een hoffelijke verkeersdag zonder getoeter of bumpergeplak.

Via smiley.

Mooie gladde straat

Gladde straatWeet u nog de gehavende straat, vol putten en bergen vervaardigd uit ingelegde klinkers die de gaten moesten dekken van blijkbaar herhaaldelijk nodige reparaties aan riolering en weet ik wat er allemaal onder de grond zit? Wel, deze rimpelweg is nu terug mooi gladgestreken.
Spijtig van de klinkers die niet echt lang hun nut heben mogen dienen, maar de straat ziet er stukken beter uit. En ze rijdt ook veel beter, met de fiets of met de auto.

Ik moet dus de gemeente een verontschuldiging: u had het wel goed gepland. Het was immers niet verstandig geweest al deze kleine gaatjes te dichten met asfalt, als een maandje later de straat opnieuw aangelegd wordt.

Eigenlijk is het zelfs geen maand geleden, maar ik wou bij deze post de foto van de vernieuwde straat niet achterwegen laten. En om de foto’s van mijn GSM over te zetten naar pc, gebruik ik bluetooth, welke enkel aanwezig is op de laptop van mijn vriendin. Dus om die foto on-line te krijgen moest ik haar computer nog eens kunnen kidnappen, wat bij deze gelukt is. Maar de foto is dus al even geleden genomen.
Sindsdien hoop ik dat ze ook de klinkers voor mijn deur inruilen voor een laagje asfalt, maar dit is er nog niet van gekomen helaas.