Life size Donkey Kong

Ge kunt u maar amuseren he. 10 Studenten hebben zich 5 uur lang bezig gehouden met het afbeelden van het ons aller gekende Donkey Kong. Niet met verf of poppen, neen, met post-its!

Great job, mag ik zeggen. Bij het zien van het eindresultaat, hoor ik meteen de gekende Donkey Kong muziek tot mij komen, in 8 bit sound weliswaar. Waar is de tijd…

Tnx Bart.

Kaleidoscoop

We hebben er vroeger allemaal wel eens mee gespeeld. Het magische buisje waardoor je moest kijken en aan draaien en allerlei kleurrijke patronen wekte je interesse.
Voor diegene die dit speeltje nooit gekend of gehad hebben, niet getreurd. Je kan er hier zelf een maken, een virtuele weliswaar. Voor de anderen, zoals ik, kan het wat nostalgie teweegbrengen. Enjoy.

Players build up beerimperiums

Ge komt toch vanalles tegen op het internet. Ik was aan’t zoeken naar een gratis programma dat *.pub (publisher) kan openen. Wat kom ik tegen, the Belgian Brewer game. De korte beschrijving:

Belgian Brewer is a webbased multiplayer game. Players build up beerimperiums. They can buy a pub and other cool building and buy beer for that pub. If you’re a good manager you’ll become very rich. But keep an eye on your concurrents.

Het spel gaat er dus om een café uit te baten - hey, wat een toeval - en zoveel mogelijk volk te trekken.
Blijkbaar is het project wel niet ver geraakt. De laatste wijzigingen dateren van 2002 en de enige release tot dusver bestaat uit documentatie. Wel geteld één txt-filetje, met daarin o.a. de belangrijkste onderdelen van het spel: Beers, Buildings, Management en Others. Een beknopte samenvatting van het leven, nietwaar? :-)

Doolhofjes

U verveelt zich? Geen probleem, probeer eens een puzzel op te lossen.
Walter D. Pullen heeft er zijn hobby van gemaakt labyrinthen te maken. Hij zou op 15-jarige leeftijd het grootste labyrinth ooit gemaakt hebben. En moest dit niet het grootste zijn, dan komt hij met zijn 3,35m op 7m - wat neerkomt op 688 aaneengeplakte A4-tjes - wel heel dicht in de buurt volgens mij.
Op zijn site beweert hij zelfs een nog grotere te hebben gemaakt, van wel 3031 velletjes. Ammai mijn botten.