Low-tech plassen

Waarom van die ingewikkelde high-tech uitvindingen met sensoren en al? (die blijkbaar ook nogeens plagiaat blijken)

Je kan het ook heel eenvoudig houden.

Next

Gisteren viel mij op dat bij het lezen van posts, ik vaak dezelfde handeling doe.
Ik moet een of ander programma of procedure starten die even duurt. Dan open ik mijn feedreader, in mijn geval Google Reader, neem de eerste ongelezen post, open deze in een nieuwe browser-tab en sluit de feedreader.

En ik bedacht mij dat ik dit beter kon automatiseren. Met Greasemonkey of zo. Gewoon één knop om de volgende post te openen. Dit zou zeker handig zijn, aangezien Google Reader, voor mijn doen, te traag laadt en ik daar telkens op moet wachten voor één post te lezen.
Vandaag ontdek ik dat ik mijn moeite kan sparen. Het bestaat al! Het zit gewoon klaar voor gebruik in de Goodies sectie van de Google Reader Settings. De Next bookmarklet. Gewoon naar de bookmarks slepen en klaar is swa.

Je kan zelfs een Next bookmark maken voor een specifieke tag - die dingen waaronder je blogs kan categoriseren - wat voor mij perfect was, aangezien ik een tag general heb met dagelijks te lezen blogs.
Dus voila, vandaag is het leven voor mij weer een klik makkelijker geworden!

Rustig

Voor deze die het nog niet weten en mij blijven proberen te bellen: ik ben mijn GSM kwijt.
En dit al sinds ongeveer anderhalve week geleden. Aangezien ik toen veel dringender dingen te doen had - voorbereidingen voor Rock Werchter en al - is het er niet meteen van gekomen een nieuw toestel te gaan kopen. Dus ben ik nu al een tijdje onbereikbaar geworden. Rustig dat dat is. Daar hebt ge geen gedacht van.

Ik heb mij daarvoor nooit beseft hoeveel keer men mij belde of smste voor onbenulligheden. Ge zou ervan verschieten hoeveel verborgen stress zo’n ding met zich meebrengt. Eender waar je bent, je kan (en zal) gestoord worden.
Ik weet het, het klinkt raar uit mijn mond, aangezien ik altijd niks dan voordelen heb gezien in het draadloze toestelletjes. Steeds iemand kunnen bellen en overal bereikbaar zijn, tenzij je het niet wil, en hem afzet. Maar nu moet ik mijn mening veranderen. Op eender welk moment van de dag onderbroken kunnen worden, is ook niet het van je.

Clock screensaver

Ik ben al een tijdje op zoek naar een mooie screensaver voor op mijn werk. De standaard savers met doolhofjes, buizen of vliegende objecten ben ik onderhand al wel beu gezien. En nadat grid.org er mee gestopt is, kan ik die ook al niet meer gebruiken als schermbeveiliging.

Toen ik dit mooi klokje tegenkwam op blog.pixelbreaker.com dacht ik aha, eindelijk iets om op mijn scherm te plakken als ik even weg ben.
Hij was enkel te downloaden als swf of als screensaver voor macintosh, dus heb ik hem met FlashEnjoy Professional 2.0 omgezet naar windows screensaver. Voor de geïnteresseerden…

Al moet ik erbij zeggen dat de maker zelf al heeft toegelicht dat het flash filmpje vrij veel processor wegneemt en ikzelf ook al iets in die richting aan het ervaren ben. Maar dit valt dus nog even af te wachten.

Kaleidoscoop

We hebben er vroeger allemaal wel eens mee gespeeld. Het magische buisje waardoor je moest kijken en aan draaien en allerlei kleurrijke patronen wekte je interesse.
Voor diegene die dit speeltje nooit gekend of gehad hebben, niet getreurd. Je kan er hier zelf een maken, een virtuele weliswaar. Voor de anderen, zoals ik, kan het wat nostalgie teweegbrengen. Enjoy.

Rekenmachine

Soms kan moderne technologie toch simpel zijn. Dit rekenmachine is bijvoorbeeld iets waar elke jan met of zonder pet kan opkomen, maar het is wel een leuk idee. Niet dat het echt nut heeft, maar het ziet er wel heel leuk uit :-)