Zit u goed?

Een link doorgestuurd op het werk: hoeveel haalt uw werkplek qua ergonomie?

Doe hier de test. Mijn resultaat:

Ergonomie werkplek

Uit de adviezen heb ik onder andere geleerd dat de leuningen van mijn bureaustoel te laag stonden.

Aanpassen dus, voor ik ook thuis zit met een probleem in de rug of nek.

Terug van Center Parcs

Heh, juist thuisgekomen van een weekend Center Parcs met het bedrijf van mijn wederhelft.

Om eerlijk te zijn, zag ik er in het begin wat tegen op. Veel van haar collega’s ken ik niet. Kwam er dan nog eens bij dat er een heleboel “verplichte” activiteiten waren. Niet officieel verplicht, maar de baas heeft graag dat ge meedoet, dus…
Ik zou dus met een heleboel onbekend volk, allerlei verplichte dingen moeten gaan doen. Klonk niet meteen als het meest leuke weekend.

Maar! Het is heel goed meegevallen. ’s Vrijdags Italiaans buffet gevolgd door bowling; ’s zaterdags werd ontbijt en lunch naar de bungalow gebracht en daartussen was er een Challenge - klimmen, balanceren, slingeren en een beetje nadenken - en als avondeten een fancy dinner met party; ’s zondags een brunch - kroketten, fishsticks, bitterballen, worstjes, vidé, … - en een wandeling. Dus alles goed volgepland, maar toch twee vrije middagen.
Maar zelfs de verplichte activiteiten waren vrij leuk. Ge had een reden om vroeg uit uw bed te komen, en zo steeds een lange dag. Iets wat anders voor mij wel eens een probleem vormt op vakantie :-).
En wat zeker ook leuk was, is dat dit alles vooraf betaald was. Iedereen moest op voorhand een beetje bijleggen, de rest was op kosten van het bedrijf. Alle drank en eten gratis, gratis zwemmen, heel het weekend een gratis fiets ter beschikking. De enige uitzondering waren snacks tussen de maaltijden. Maar dus zelfs tijdens de bowling of de fancy party was alles gratis. Feestje bouwen! ;-)

Het is zeker voor herhaling vatbaar. Volgend jaar nogis! (tenminste als ‘t bedrijf het weer wil doen hé)

En nu, snel gaan slapen, want morgen is’t alweer werkendag.

Secretaresse dag

Jawel, het is secretaresse-dag vandaag. Tegenwoordig hebben ze voor iedereen een dag, een leuk concept. Wanneer valt blogger-dag eigenlijk?

Soit, aan alle secretaressen over heel de wereld en omstreken: een gelukkige! U doet dat goed.
En dus ook aan Vanessa en Ellen, de twee - en ik zal voor de gelegenheid maar zeggen - lieftallige secretaresses die hier wat verder werken: proficiat en dankuwel!

Zeker aan Vanessa, de zotte doos van het bedrijf, die ons binnenkort zal verlaten. We zullen ze missen, ik toch in ieder geval.
Het ga je goed, Vanessa!

Nee, dees is dikker

Na de bompa op de fiets, de bomma op de parking.

Van waar ik werk, heb ik een goed zicht over praktisch onze gehele parking. En het is niet de eerste keer dat er opeens een oude bejaarde, mannelijk of vrouwelijk, tussen de auto’s rond dwarrelt, al dan niet met of zonder hond en met of zonder caddie met boodschappen.

Vorige keer had de persoon in kwestie serieuze problemen om de uitweg te vinden - een grote openstaande metalen poort - en is uiteindelijk tesamen met haar keffertje op de bouwwerf naast ons bedrijf beland.
Deze keer had de persoon, vergezeld van een plastieken zak van de free record shop, ook problemen om hier weg te geraken, en dacht de uitgang te vinden achter de haag bij de vuilbakken.

Ik vroeg nog aan mijn collega’s of dit niet dezelfde vrouw was als de vorige keer was, maar de collega over mij merkte onmiddelijk op “Nee, dees is dikker”.

Waarom en hoe belanden deze mensen hier? Is het omdat er naast onze parking een parkje ligt? Geen idee, maar misschien moeten we wel van die bordjes “uitgang” hangen, met pijltjes naar de grote poort.

Boenk

Weer zo’n mooie uitspraak, dit keer van mijn baas: “Ik zou graag willen da da product zo goed is, da als we’t voorstellen, g’aan den andere kant boenk hoort van ene die van zijne stoel valt.”

Danku werkgever!

Fles jenever werkBijna een volledig jaar werk ik nu voor een bedrijf, waar ik zeer goed zit. Het is al de tweede keer dat ik de verloting van nieuwjaarscadeaus meemaak en ik mag zeggen dat ik 2 keer vrij goed bediend ben. Vorig jaar, toen ik er nog geen week werkte, kreeg ik een fles champagne, een zeer lekkere trouwens. Dit jaar wordt mij een fles oude jenever toegereikt.
Ik moet wel toegeven dat ik deze fles jenever enkel verkregen heb door een fles wijn te wisselen met een zeer vriendelijke collega, waarvoor dank Kathleen!