Roltrapleuningen

Voor de verandering werkten beide roltrappen van de voetgangerstunnel gisteren. Eventjes weliswaar, want bij de terugrit enkele uren later, was die op linkeroever, zoals gewoonlijk, buiten gebruik.
Maar bij de heenrit - om bij mijn punt te blijven - waren beide roltrappen rollende en, u raadt het nooit, beide liften defect. Dus maar weer met de fiets op de roltrap.

En tijdens die “rit” overviel mij een vraag waar volgens mij al meerdere mensen over gevallen zijn (en vallen op roltrappen is nooit grappig). Namelijk: Waarom bewegen de leuningen van een roltrap steeds sneller dan de trappen?

De oorzaak van het probleem heeft waarschijnlijk iets te maken met een grotere draaicirkel en een even snel draaiende as. Maar anno 2007 moet er toch iemand op een idee kunnen komen om dit euvel te overwinnen (radertjes om de snelheid gelijk te stellen of iets in die trend, ik zeg maar wat).
Ik weet, het is niet iets om van wakker te liggen. Maar het is wel zo dat ik, en volgens mij wel meer mensen, mijn handen niet graag vijf keer per minuut verzet. Met als resultaat dat bijna niemand die leuningen vastneemt en ze dus volledig nutteloos dreigen te worden.

Nog iemand die daar over gestruikeld is? (figuurlijk hopelijk)

Oktober

Niet november en zeker nog geen december.

Naar mijn mening dus veel te vroeg om zelfs nog maar te spreken over de Goede Sint, die ondertussen her en der al opduikt in de reclamefolders.
Maar neen, wat ziet mijn oog vandaag bij het naar huis wandelen? De etalage van den AVA, en wat staat daarin?

Geloof het of niet: vier kerstbomen!

Mannekes alstublief, don’t push it.

Kort?

Over scheren gesproken…

Onlangs meegedaan aan een studentengrap. Om een lang verhaal kort te maken: ik ging professor spelen en als pointe mijn haar afscheren.
Voor diegene die mij niet kennen, ik heb - of beter had - haar tot bijna op mijn schouders. En dit zou dus worden teruggebracht tot een 12mm. Een broske, zoals ze zeggen.

Maar het experiment ging behoorlijk fout. Midden tijdens mijn act, bleef het opzetstuk van mijn tondeuse in mijn veel te lang haar hangen. Op zich geen probleem, maar wel als je dan verderscheert. Want dan scheer je je kaal.

Which is what i did :-)

Ondertussen - het is al even geleden - is er al terug sprake van haar. Al blijft het nog veel weghebben van een biljartbal.

61% Unionist

Geloof het of niet, maar ik haalde exact het omgekeerde, met trots!

61% Unionist

En u? Separatist of Unionist?

Niets

Omdat ik nu vandaag eens niets te zeggen heb en dat ook graag wou mededelen.

Dus in deze post: noppes, geen sikkepit, rien de knots en nougabollen.

Nog minder zelfs.

En wie daar niet tegen kan, post maar lekker niets terug in de comments.

Flower Power

Een opgelapt busje, met hier en daar wat roestvlekken. De sloten van de deur hebben hun functie al reeds jaren geleden opgegeven. Bij het instappen moet je over de bestuurszetel klimmen om achterin te geraken. Een wel uitgeruste slaapplek achterin, die nog met regelmaat gebruikt wordt. In de lucht, een vage cannabisgeur. Onder het bed, een set zelf-ingebouwde speakers. Naast het bed, tegenover een zorgeloze man met lang onverzorgd haar, op een klein bankje, zat ik.
En ik dacht bij mezelf: van wie kan ik nu beter gitaar leren, dan van deze uit de sixties weggeplukte hippie?

Yep, daar ben ik door het cadeaus van mijn vriendin, verzeild geraakt. De initiatieles gitaar bleek met deze fantastishe persoonlijkheid te zijn. Ik voelde me meteen in het tijdperk van de Beatles en de Stones (al heb ik die tijd nooit zelf meegemaakt).
Het effect werd alleen groter toen ik Obladi-oblada probeerde te spelen, terwijl hij naar buiten zijn problemen met de wet moest oplossen met de politie.

Neen, ik zuig dit niet uit mijn. Het is exact zo gebeurd, en het was een zeer leuke ervaring. En de man, een zeer toffe gast trouwens, kan een fameus stukje gitaar spelen.
Ja, als ik nogeens wat begeleiding nodig heb op mijn zoektocht naar zelfgemaakte gitaarmuziek, dan weet ik wie ik zal bellen.

Schaar nodig

Schaar in verpakkingDeze ligt al lang in mijn schuif. letterlijk dan, want ik heb het toevallig juist teruggevonden in de bureaulade.

Dit is een schaar die wij een tijdje geleden gekocht hebben. Bij thuiskomst bleek ze te klein te zijn, maar dat is het punt niet.
Het punt is wat er op de verpakking staat aangegeven om ze open te doen. Kijkt u zelf maar, in het kadertje met groene titel: “To remove scissors from pack: Carefully cut cable tie using scissors, as shown in diagram” met een tekeninetje bij voor de mensen die zelfs dit niet konden uitvogelen.

Maar, ik herhaal: om deze schaar uit verpakking te halen, hebt u een schaar nodig.
Erop ingaan wat de gevolgen zouden zijn, moest dit de allereerste schaar ter wereld betreffen, zou ons tot een te verre filosofische discussie leiden, dus laat ik het bij de vraag: wie verzint dit?