Zoektocht muziekkoopsite on hold

U wist al dat ik op zoek ben naar een site of programma waarmee je muziek kan kopen. De vereisten blijven:

  1. legaal
  2. voldoende populaire Rock/Pop artieste en liefst ook Vlaamse;
  3. linux-compatibel.

Wel, door een link van Clopin enkele dagen geleden, kan deze zoektocht nu even wachten. I’m using Deezer now! And I’m loving it!

Eigenlijk had ik jaren geleden al een soortgelijk idee. Maar je kent dat, een idee hebben is één, het doen ongeveer drieduizend vierentachtig.
Welk idee, vraagt u? Wel, de makers van Deezer vatten het het beste samen:

Our concept is simple:
- Give consumers a full and free access to all their favourite songs
- Pay artists and their producers through a revenue share based on our advertising revenues
- Help discovering new artists through a wide audience

En al bevat de site nog kinderfoutjes, hij mag er best wezen.
Dus een welgemeend danku aan Daniel Marhely and Jonathan Benassaya, die dit spel in mekaar hebben gestoken. Al was ik wel eerst met dat idee, hé! ;-)

Geniepige spamlinks

Iedereen heeft daar wel last van. Of het zit in je mailbox, of het komt binnen via je messenger.
Bloggers hebben er op hun manier last van, via de comments. Maar daar bestaan ondertussen - gelukkig! - voldoende plugins voor om die binnen de nodige grenzen te houden.

Waar geen beveiliging op staat, zijn verborgen links in je layout. Hoe komen die daar? Wel die steken mee in de themes die je kan downloaden. Mensen, of beter gezegd louche bedrijven, laten speciaal themes maken of editeren bestaande themes en zetten er verborgen links naar hun website in. Of erger nog, 1×1-pixel frames die andere sites spammen of scripts die mailadressen van commenters uitlezen en gebruiken.
Zo’n dingen kunnen dus echt niet door de spreekwordelijke beugel. Deze bloggers worden onwetend gebruikt als spam-distributeurs.
Hoor ik iemand vingerwijzend zeggen dat de blogger in kwestie de code van zijn layout maar moet nakijken? Mag ik deze er dan op attent maken dat de reden waarom iemand een layout download vaak is dat hij er zelf geen kan maken en dus ook niet de code van een bestaande layout kan inspecteren.

Wat ik dan nog erger vind, is dat wanneer iemand zijn hoofd uitsteekt en begint over het verwijderen van alle gesponsorde themes uit themes.wordpress.net (de grootste collectie van themes op het net), dat deze persoon dan persoonlijk aangevallen wordt door de belanghebbende van deze themes. Dat gaat echt te ver.
Wel ben ik blij dat hij daar niet voor terugdeinst en voet bij stuk houdt. En om het zo te zeggen dat hij het ook kan begrijpen: thank you for taking a stand against sponsored themes and sticking to it, Matt!

Via 7 seconden.

PS: lezers van deze blog mogen gerust zijn dat op CafeSwa geen gesponsord theme gebruikt wordt dat met hun gegevens kan rommelen of hun PC attakeren. De layout die hier draait is door mijzelf in elkaar gestoken, dus u kan op uw twee oren slapen, al is dit laatste geen verplichting.

Dom en blond

Het is een cliché zo groot als frankrijk, maar als je er een paar extreme exemplaren van probeert te interviewen, kan het soms tot leuke entertainment leiden. Die meisjes moeten toch heel veel moeite hebben gedaan om zo dom te worden, niet?

Tnx Mawa.

CP van pc tot pc

Een gereedschap dat van pas kan komen.

We hebben allemaal wel eens een lange foutboodschap, of soortgelijks, tegengekomen, die overgebracht moest worden van de ene computer naar de andere. Iet of wat informaticus mailt dit dan naar zichzelf en opent zijn mail op de andere pc.
Deze site maakt het simpeler.

Gewoon browsen naar http://cl1p.net/whateveryouwant, plak je tekst in het venster. Ga naar een andere pc, en je kan je tekst terug kopiëren van dezelfde site. Simpel, maar handig.

EDIT: nog vergeten bij te vermelden dat files overzetten ook mogelijk is.

Spetter

En we doen mee!

Altijd leuk, probeer het zelf maar…

Hallucii

Iedereen kent de eideloze trap van Escher wel. Een van de bekendste illusies die al zoveel malen gekopiëerd is, zelfs al in lego.

Maar wat als je deze trap in’t echt tegenkomt? Wel, Goo-Shun Wang heeft hier een leuke animated short-movie van gemaakt, getiteld Hallucii.


Via Mighty Optical Illusions.

Kaleidoscoop

We hebben er vroeger allemaal wel eens mee gespeeld. Het magische buisje waardoor je moest kijken en aan draaien en allerlei kleurrijke patronen wekte je interesse.
Voor diegene die dit speeltje nooit gekend of gehad hebben, niet getreurd. Je kan er hier zelf een maken, een virtuele weliswaar. Voor de anderen, zoals ik, kan het wat nostalgie teweegbrengen. Enjoy.